foto's 2018

Nieuwjaarshondenduik in Millingen aan de Rijn

 

Op zaterdag 6 januari werd voor de dertiende achtereenvolgende jaar bij Koffie en Eethuis De Gelderse Poort aan de Rijndijk in Millingen a/d Rijn de traditionele nieuwjaar hondenduik gehouden. Buiten stonden verschillende standjes opgesteld, die alle een bijdrage leverden aan het evenement. Zoals andere jaren was er nu ook weer gratis glühwein en erwtensoep aanwezig. Hiervoor werd een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het goede doel. Alle deelnemende honden kregen een strikje om en natuurlijk een lekkernij. De opbrengst van 555 euro ging dit jaar weer volledig naar de D.A.N. Dieren Ambulance Nijmegen. De D.A.N. was deze keer weer aanwezig zijn om een oogje in het zeil te houden. Foto's: Hein van Deursen.

 

Schutterij OEV1 nieuwjaarsreceptie

 

Op zondag 7 januari werden tijdens de nieuwjaarsreceptie van Schutterij OEV1 in Millingen aan de Rijn 11 jubilarissen gehuldigd. Dat waren: 25 jaar lid: Jessica Brandwijk, Arnold Driessen, Sjaak de Kleijne, Wim van Luyn, Cor Roelofs, Gert de Swart en Jelke Sijtsema, 40 jaar lid: Bert Kusters en Guus de Wijse en 60 jaar lid Theo Arntz en Paul Haukes Sr. Ze werden toegesproken door voorzitter Koen Laurijs en kregen een oorkonde en een bos bloemen. Foto's: Erik Hell.

BD1

mediabedrijf

Millings Jaarboek Presentatie Deel 21

 

Deel 21 van het Millings jaarboek is gepresenteerd op zaterdag 1 december en bevat weer een groot aantal artikelen over Millingen aan de Rijn en haar bewoners. De presentatie werd gehouden in de Gelderse Poort in Millingen aan de Rijn. Na het welkomswoord van voorzitter Ton van Raay heeft Peter Soetekouw voorgelezen uit eigen werk. Daarna heeft wethouder Annelies Visser van de gemeente Berg en Dal zich tot het publiek gericht. Als afsluiting heeft Bas van der Hoeven de kennis getest over H128. Dat was een jongerensoos op Heerbaan 128. Daarna volgde de uitreiking van het eerste deel aan Tineke Scholten en kon men het boek aanschaffen. Foto's: Hein van Deursen.

 

Prinsenreceptie Prins Mars de Energieke in Millingen

 

Op zondag 25 november vond de Prinsenreceptie plaats van Prins Mars de Energieke in Hotel Millings Centrum. Mars de Energieke. Marcel is 56 jaar en geboren in Heilig-Landstichting. In 1989 is hij met z’n vrouw Nicole in Millingen komen wonen. In het dagelijks leven is Marcel vestigingsmanager bij elektrotechnisch buro 2H, ook is hij bestuurslid bij OEV1. Zijn grootste hobby is motorrijden. Hij zal dit jaar worden bijgestaan door de pages Nikki van der Sterre en Sadé Wieland en door adjudant Marinus Hendriks. Er waren diverse optredens en ook diverse carnavalsverenigingen uit de regio waren gekomen om de prins te feliciteren een cadeaus aan te bieden. Namens de gemeente Berg en dal was wethouder Sylvia Fleuren aanwezig. Foto's: Gijs Kroes.

 

Sinterklaasintocht in Millingen aan de Rijn

 

Zondag 18 november arriveerde de Sint met zijn Pieten bij de Loswal in Millingen aan de Rijn. De Sint werd opgewacht door wethouder Sylvia Fleuren en Pastoor Eric Smits, alsmede een

grote menigte kinderen, ouders en grootouders. Onder de muzikale klanken van Fanfare St. Cecilia maakte de stoet een wandeling door het dorp richting Sporthal De Duffelt. De Sint, de wethouder en de pastoor werden vervoerd in een jeep. In de sporthal aangekomen zongen de kinderen Sinterklaasliedjes en verschillende groepen van de basisschool verzorgden een optreden, waarbij muziek en licht in goede handen waren van William Bach. Na afloop kregen de kinderen uit handen van de Sint een attentie.

 

Foto's: Erik Hell.

 

Opening nieuwe behandelkamer Tandartsenpraktijk Beckers

 

Het is alweer even geleden, maar in maart dit jaar is er een nieuwe behandelkamer in gebruik genomen in Millingen aan de Rijn en wel van Tandartsenpraktijk Beckers. Als praktijk hebben ze de afgelopen 10 jaar nogal wat veranderingen meegemaakt. Soms is het goed om even stil te staan. Dat wilde ze nu samen met de bevolking doen door de nieuwe kamer officieel te openen met een feestje voor bouwers, gebruikers Kulturhus en andere geïnteresseerden op wel op woensdag 14 november. De opening werd verricht door wethouder Nelson Verheul van de gemeente Berg en Dal. Er was gezorgd voor een hapje en een drankje en werd kreeg een tandheelkundig verantwoord aandenken mee. Foto's: Hein van Deursen.

 

Grootste Deurdouwer CV de Deurdouwers

 

Tot Grootste Deurdouwer is dit jaar gekozen Fietsmaatjes Millingen. Om in aanmerking te komen moet de persoon of groep veel betekenen voor de Millingse gemeenschap. De doelstelling van deze stichting is om mensen die nog graag fietsen, maar dat zelfstandig niet meer kunnen, fietstochten van 1 á 3 uur aan te bieden op een duofiets. De gast wordt begeleidt door een vrijwilliger (fietsmaatje), die trapt en stuurt. Zo ontstaat er een leuk contact tussen mobiele en vitale vrijwiligers en minder mobiele gasten. Ook door het fietsen in het dorp en omgeving blijft er een goed sociaal contact. Foto's: Gijs Kroes.

 

Prins Mars de Energieke CV de Deurdouwers

 

Op zaterdagavond 10 november is in een uitverkochte zaal van hotel Millings Centrum in Millingen Marcel Polman gekozen tot Prins van Boemelgat, hij zal dit jaar door het leven gaan aan Prins

Mars de Energieke. Marcel is 56 jaar en geboren in Heilig-Landstichting. In 1989 is hij met z’n vrouw Nicole in Millingen komen wonen. In het dagelijks leven is Marcel vestigingsmanager bij elektrotechnisch buro 2H, ook is hij bestuurslid bij OEV1. Zijn grootste hobby is motor rijden.Hij zal dit jaar worden bijgestaan door de page’s Nikki van der Sterre en Sadé Wieland en door adjudant Marinus Hendriks. Foto's: Gijs Kroes.

 

Pronkzitting CV de Deurdouwers in Millingen

 

Op zaterdagavond 10 november vond er een pronkzitting plaats in Hotel Millings Centrum van CV de Deurdouwers. Een avond die, conform de belofte van de Deurdouwers, volledig gepresenteerd werd door Millingse artiesten. Ook werd er afscheid genomen van Prins Prins Wielie de Dolle Fluitende Draaier (René Wieland). Foto's: Gijs Kroes.

 

Revue middag bij CV de Deurdouwers in Millingen

 

Op zondag 11 november was er een revuemiddag in Hotel Millings Centrum van CV de Deurdouwers. Een middag die, conform de belofte van de Deurdouwers, volledig gepresenteerd werd door Millingse artiesten. Foto's: Gijs Kroes.

 

Koninklijke Onderscheiding voor Ben Schmitjes

 

Op zondag 11 november ontving de heer B.W.J. (Ben) Schmitjes uit Millingen aan de Rijn een Koninklijke Onderscheiding. Loco-burgemeester Sylvia Fleuren van de gemeente Berg en Dal reikte deze onderscheiding uit aan het einde van de revuemiddag van carnavalsvereniging De Deurdouwers. De heer Schmitjes is benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau. De heer Schmitjes kreeg deze onderscheiding omdat hij vanaf 1993 actief is bij carnavalsvereniging de Deurdouwers. Hij was o.a. Prins, secretaris, bestuurslid, lid van de Raad van Elf en lid van de wagenbouwcommissie. In het verleden is hij ook jarenlang actief geweest voor voetbalvereniging Concordia’34. Hij was daar redactielid van het clubblad, trainer van diverse elftallen en lid van de kantinecommissie. De heer Schmitjes was in 2005 de schutterskoning van schutterij OEV. Foto: Gijs Kroes.

 

 

Miel Verstappen in Theater Cardo Groesbeek

 

Donderdagavond 8 november stond Miel Verstappen op de Theater Cardo planken. Miel Verstappen, aka Happy Miel, stopte zes jaar geleden geruisloos met het spelen en maken van cabaret. Tot die tijd maakte hij zes avondvullende programma’s, omdat hij dacht dat het moest. Iets met noodzaak. Hij toerde langs de kleine theaterzalen van het land, eerst met Sander Buunk onder de noemer Miel & Ik, en daarna drie keer solo met Marc Damen achter de piano. Hij gooide drie keer hoge ogen op het prestigieuze Leids Cabaret Festival, waar hij het podium deelde met onder anderen Claudia de Breij, Margôt Ros en Micha Wertheim. Nu is hij terug met een spiksplinternieuw programma. Omdat het mag. Mag hij dat zeggen? Ja, dat mag hij zeggen. Moet u er naar luisteren? Nee, u màg er naar luisteren. De Magmens is een persoonlijk programma over de kunst van het mogen en de last van het moeten.

 

Foto's: Gijs Kroes.

 

Real Roots Café Live Sessions in Millingen

 

Op zondag 28 oktober waren er optredens van Anthony D’Amato

en Lea Kliphuis in het kader van de Real Roots Café Live Sessions in Koffie- en Eethuis de Gelderse Poort in Millingen aan de Rijn.

Special guest was Stephanie Struijk. Zij is bekend onder de naam Stevie Ann. Lea Kliphuis zorgde voor deze unieke special.

 

Foto's: Gijs Kroes.

 

024 Geschiedenis Nijmegen

 

024 Geschiedenis Nijmegen is een samenwerkingsproject van diverse cultuurhistorische organisaties, verenigingen en enthousiastelingen uit Nijmegen en omgeving in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar vond dit plaats van 19 tot en met 21 oktober in de St. Stevenskerk, Mariënburg en Valkhofkwartier. Nijmegen staat bekend als een eigenzinnige stad. Een rebelse stad. Een opstandige stad zelfs. Die reputatie dankt ze aan een aantal historische gebeurtenissen. Voor het recente verleden denken we al snel aan de Piersonrellen van begin jaren tachtig, toen krakers de barricades op gingen, of aan de heftige studentenprotesten van de jaren zeventig. Maar opstandige momenten waren er ook al eerder. Foto's: Gijs Kroes.

 

Zangvereniging Vivace Fancy Fair in Millingen

 

Op 14 oktober organiseerde Zangvereniging Vivace uit Millingen aan de Rijn een Fancy Fair in het verenigingsgebouw van het schuttersgenootschap OEV1. Behalve de verkoop van tweedehands spulletjes waren er huisgemaakte lekkernijen en andere zelfgemaakte artikelen te koop, bijgedragen door meerdere leden. Alle koorleden droegen hun steentje bij met het verzorgen van een gezellige middag, waar van alles te beleven viel. Zo was er een Rad van Fortuin met leuke prijzen, werd er een film gedraaid over oud Millingen, was er een hapje en een drankje, een demonstratie keramiek maken en er was muziek van de gebroeders Hol die hun liedjes met gitaar ten gehore brachten. Ook bespeelde Cees Broens zijn accordeon, dit alles ter opluistering van deze dag. Foto's : Hein van Deursen.

 

Zalmpodium in Millingen Trio deSusio

 

Op zondag 7 oktober trad Trio deSusio op in het Zalmkerkje in Millingen aan de Rijn. Zij namen het publiek mee terug naar het croonerstijdperk. Denk hierbij aan de grote amusementsclubs van de jaren 50 en 60 in New York, Chicago en Las Vegas met daarbij de namen van onder andere Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. en Dean Martin. Hun liedjes klinken nog altijd echt als muziek in de oren. Dat komt ook omdat ze vaak heel ontspannen gebracht worden met een zachte, lage stem. Willem Beekhuizen zong door hem naar het Nederlands vertaalde, bekende en minder bekende klassiekers. Marko van den Boom op piano en Hans Verwimp op bas, zetten de kracht en energie van een bigband om in een muzikale entourage waarin ruimte was voor zowel uitbundigheid als intimiteit. DeSusio speelt romantische, tragische, komische Nederlandstalige croonermuziek over geluk, relaties, narigheid en de zelfkanten van de liefde. Foto's: Hein van Deursen.

 

Zangvereniging Vivace Musical Meets Classic

 

De uitvoering van het concert: "Musical meets Classic" door Zangvereniging Vivace op 30 september in de parochiekerk in Millingen aan de Rijn was indrukwekkend. De vele bezoekers, de banken waren tot en met de achterste plaats beze, kwamen af op dit thema en iedereen genoot van de afwisseling tussen klassieke stukken en musicalwerken. Deze werden op professionele wijze aan elkaar verbonden en gepresenteerd voor Isidoor Willems en het welkomswoord werd gedaan door Cor Joosten. Sopraan Claudia Weijers verzorgde met haar sprankelende stem het gastoptreden en Wouter Broens maakte indruk met zijn pianobegeleiding en verrassend solo-intermezzo. Toen het koor in het laatste gedeelte van het concert de twaalf minuten durende medley zong van de Phantom of the Opera ging het publiek los en kreeg het koor een staande ovatie. En nogmaals een staande ovatie na het slotlied, samen met Caudia Weijers: "Climb every mountain" uit The Sound of Music. Dat de leider en dirigent van dit koor, Frans Coerwinkel, zich daarvoor helemaal geeft, was voor iedereen heel waarneembaar en werd zeer gewaardeerd.

 

Foto's: Gijs Kroes en Erik Hell.

 

Opening seizoen Cardo Theater in Groesbeek

 

Stichting Cardo maakt het mogelijk dat mensen met en zonder handicap bij elkaar kunnen komen in Cardo Theater om samen te genieten van een gevarieerd programma met muziek, cabaret of musical en de talenten van Cardo Artiestenbureau. Uniek, ontroerend, gezellig, verrassend en gevarieerd. Op donderdag 27 september vond de opening van het seizoen plaats. Dit keer was er onder andere een optreden van zangeres Samantha Steenwijk. Foto's: Gijs Kroes.

 

Najaars speelgoed- en Kinderkledingbeurs

 

Op zaterdag 22 september vond de voorjaars speelgoed- en kinderkledingbeurs van Stichting Beurs voor een Kind plaats in Sporthal de Duffelt in Millingen aan de Rijn. Het publiek was weer in grote getale aanwezig om deaanwezige koopwaar te bekijken en te kopen.Dankzij de organisatie en de vrijwilligers was de beurs ook dit keer weer een succes. Op vrijdagavond 21 september vonden de voorbereidingen plaats en kwam het publiek de waren brengen. Foto's: Hein van Deursen en Gijs Kroes.

 

Beurs voor een Kind schenking Daan Cuijten voor Gambia

 

Al een jaar is Daan Cuijten (met veel hulp van broertje Naut) bezig om geld bij elkaar te sparen om een bus te kunnen kopen voor Gambia en het is gelukt. Het duurt niet lang meer voordat ook kinderen met een beperking in Gambia naar school kunnen. Zaterdag 22 september heeft Daan na afloop van de kledingbeurs in Millingen aan de Rijn al een cheque in ontvangst mogen nemen. Stichting Beurs voor een Kind schonk € 250 en hiermee is er ook een start gemaakt voor de inzameling voor de transportkosten. Foto's: Gijs Kroes.

 

Snuffelroute Millingen aan de Rijn 2018

 

Op zondag 9 september vond er een nieuw evenement plaats in Millingen aan de Rijn, namelijk een route door het hele dorp, met particuliere Pop-Up stores oftewel een snuffelroute.

Men kon vanaf eigen voortuin, oprit of garage spullen verkopen. Dit alles met een sociale inslag en een gezellige ondergrond. Op deze manier ontstond er een op kaart aangegeven route van deelnemers door het dorp. Foto's: Emmy Hell.

 

Eerste Millingse dorpspicknick

 

Waar men jarenlang boeken kon lenen is nu een kale vlakte. Waardwonen wil daar nu gaan bouwen. De grote vraag is echter: wat moet hier over een paar jaar staan? Het groeiend aantal ouderen is natuurlijk een belangrijke doelgroep. Met het Gasthuis als buren is het denkbaar dat hier vanuit zorg geleverd kan worden. Maar wat wilt u als inwoner, waar heeft de Millingse gemeenschap behoefte aan? De gemeente wilt dit graag van u horen. Niet via een enquête of iets dergelijks, maar via een dorpspicknick op zondag 2 september, zeg maar een bevolkingsonderzoek 2.0. Onder het genot van een hapje en een drankje kon men informatie krijgen over de mogelijkheden via presentaties en interviews. De opening vond plaats in de St. Martinusschool en wel op ludieke wijze door Brenda Nieborg en wethouder Irma van der Scheur. De catering werd verzorgd door Gasthuis St. Jan de Deo. Foto's: Emmy Hell.

 

Snuffelmarkt Fanfare Ons Genoegen in Millingen

 

Op zondag 2 september organiseerde Fanfare Ons Genoegen een snuffelmarkt. Men kon struinen langs de kramen met spulletjes, mooie curiosa, boeken, platen, zolderopruimingen en vele andere verrassende spullen. Dit alles vond plaats op het buitenterrein van Fanfarekorps Ons Genoegen aan het Ons genoegenpad 4 in Millingen aan de Rijn. Na het slenteren langs de vele kramen was het goed toeven op het terras. Voor de kinderen was er een springkasteel. Foto's: Emmy Hell.

 

Koningschieten Schutterij EMM in Kekerdom

 

Op zondag 26 augustus vond het koningschieten plaats bij Schutterij EMM in Kekerdom. Eerst werd het huidige koningspaar Carl-Heinz en Loreen Haukes opgehaald. Vervolgens ging men in optocht door het dorp richting schietterrein. Daar werden ook de jubilarissen gehuldigd. Dat waren: 25 jaar: Stijn Derksen, Maikel Tap, Mario Frieling, Joke van Heumen-Langens, Francis Rutten-Splithof, Ruud Schaminee en Noortje Daals. 40 jaar: Harrie Sanders. 50 jaar: Theo van Haaren (Elst), Jan Klomp, Rien Mulders, Johan Kopp, Gerie Geurts, Arnold van Heumen en Jan Hubbers. Gerie Geurts, Johan Kopp en Theo van Haaren waren niet aanwezig. Het nieuwe koningspaar is Harrie en Maria Loock. 70 Jaar geleden waren zijn ouders dat ook. Jeugdkoningin werd Meyke Blom. Na afloop was er nog een vendelhulde en vond de opening van de kermis plaats in de feesttent. Het geheel werd muzikaal opgeluisterd door Fanfare UNA en de band Sowieso. Foto's: Erik Hell.

 

Kermismaandag bij Schutterij EMM in Kekerdom

 

Maandag 27 augustus werden het nieuwe koningspaar Harrie en Maria Loocken en jeugdkonigin Meyke Blom thuis opgehaald. Daar vond ook een vendelhulde plaats en was er een gezellig samenzijn.

Voorafgaand aan dit alles werd koning Harrie verrast door diverse oud-tamboers bij het Kulturhus in Kekerdom. Aansluitend ging men in stoet door het dorp, op weg naar de feesttent, waar de matinee werd gehouden met de muzikale omlijsting door de band Sowieso en DJ Robert Pouwels. Foto's: Erik Hell.

 

Alpenzusjes bij Schutterij EMM Kekerdom

 

Op kermismaandag bij Schutterij EMM in Kekerdom was er een optreden van de Alpenzusjes. De zaal was stampvol en de stemming zat er goed in. Ook dankzij DJ Robert Pouwels.

Na afloop gingen de Alpenzusjes op de foto met het publiek.

 

Foto's: Erik Hell.

 

Kekerdomse kermis met BBQ afgesloten

 

Het kermisweekeind bij Schutterij EMM in Kekerdom is afgesloten met een barbecue. De BBQ vond plaats in het voorportaal van de grote feesttent in de wei van Jan Sanders. Schutterij EMM kan weer terugkijken op een zeer geslaagd kermisfeest.

 

Foto's: Erik Hell.

 

Zaterdagavond Schutterij EMM met Anderkover

 

Zaterdagavond 25 augustus was er een feestavond in de feesttent bij Schutterij EMM in Kekerdom ter gelegenheid van de kerms en de schuttersfeesten. De muzikale noot werd verzorgd door coverband Anderkover. Foto's: Erik Hell.

 

Schuttersmis in Kekerdom

 

Traditiegetrouw begon de Kekerdomse kermis zaterdagmiddag 25 augustus met een schuttersmis in de St. Laurentiuskerk in Kekerdom. Celebrant was Pastoor Eric Smits. Na de mis werd Rien Mulders gehuldigd in verband met zijn 50-jarig lidmaatschap van Schutterij EMM. Van de Federatie van Gelderse Schuttersgilden en schutterijen kreeg hij een Medaille van Verdienste en bijbehorende oorkonde. Foto's: Erik Hell.

 

Kermismaandag Schutterij OEV in Millingen

Op kermismaandag 23 juli ging de schutterij in optocht door het dorp om het nieuwe koningspaar op te halen. Dat zijn Eric en Gemma ten Westeneind. Ook werd er een bezoek gebracht aan Gasthuis St. Jan de Deo. Deze ochtend gaven ook Fanfarekorps Ons Genoegen en Bicycle team Julian acte de présence. Aansluitend daarop vond de maandagmatinee plaatsmet muziek van de band New Leaf. Ook het nieuwe koningspaar van Schutterij OEV1 Wim en Minie Jansen bracht een bezoek aan het nieuwe koningspaar van Schutterij OEV. Foto's: Hein van Deursen.

 

Kermismaandag Schutterij OEV1 in Millingen

Op kermismaandag 23 juli ging de schutterij in optocht door het dorp om het nieuwe koningspaar op te halen. Dat zijn Wim en Minie Jansen. Ook werd en nog een bezoek gebracht aan Gasthuis St. Jan de Deo. Deze ochtend gaven ook Fanfare St. Cecilia, Juliana Bicycle Team en Ruitervereniging de Veldruiters acte de présence. Aansluitend daarop vond de maandagmatinee plaats. Muzikaal werd deze opgeluisterd door de coverband Anderkovveren DJ, entertainer, partyzanger en Hazes imitator Robert Pouwels.

Foto's: Erik Hell.

 

Koningschieten Schutterij OEV in Millingen

Op zondag 22 juli vond het koningschieten plaats bij Schutterij OEV in Millingen aan de Rijn. De afmars vond plaats met de hele vereniging, fanfarekorps Ons Genoegen en Bicycle team Juliana om het huidige koningspaar Joop Peelen, zijn man René Honing en jeugdkoningin Nicky van der Sterren op te halen. Het koningsschot werd gelost door Eric ten Westeneind. Hij zal samen met zijn vrouw Gemma als koningspaar de Dreuge Schutters aanvoeren in het schuttersseizoen 2018-2019. Jeugdkoningin werd Isa Hubbers. Na de huldiging opende de band Summerland het koningsbal.Zij kregen ook bezoek van Prins Wielie de Fluitende Dolle Draaier met zijn pages Pages Nikki en Sadé en een delegatie Carnavalsvereniging de Deurdouwers. Foto's: Hein van Deursen en Gijs Kroes.

 

 

Koningschieten Schutterij OEV1 in Millingen

Op zondag 22 juli vond het koningschieten plaats bij Schutterij OEV1 in Millingen aan de Rijn. De afmars vond plaats met de hele vereniging, Fanfare St. Cecilia, Juliana Bicycle Team en Ruitervereniging de Veldruiters. Ook werd er afscheid genomen van het oude koningpaar Ard en Marleen van der Hoeven. Het nieuwe koningspaar is Wim en Minie Jansen. Roel Ermers heeft de 1e prijs behaald bij het jeugdschieten.

Foto's: Erik Hell.

 

Afscheid groepen 8 St. Martinusschool Millingen aan de Rijn

 

De leerlingen van groep 8 hebben vrijdag 6 juli afscheid genomen van de St. Martnusschool in Millingen aan de Rijn. Zij deden dit al fietsend onder de slogan "Groep 8 fietst eruit". Zij werden uigezwaaid door de andere leerlingen, leerkrachten en ouders. Daarna namen zij afscheid van elkaar, wat best nog wel emotioneel was voor sommige. Na de zomervakantie gaan zijn naar het voortgezet onderwijs.

 

Foto's: Hein van Deursen.

 

Historisch Vervoer in Millingen aan de Rijn

 

Het oldtimertreffen Historisch Vervoer ging zondag 1 juli van start op een historische locatie namelijk op de de scheepswerf in Millingen aan de Rijn. Generaties Millingenaren zijn grootgebracht met de werf. Het terrein is altijd een belangrijk onderdeel van het dorp geweest. 350 oldtimers verzamelden zich bij de werf, dat nu Shipyard Millingen heet. Daar was ook een optreden van Shantychor Grieth. Daarna reden de oldtimers, op twee, vier, of soms acht wielen, in drie toertochten door de regio. Er was een route voor klassieke motoren en auto's, eentje voor vrachtwagens en een voor tractoren. De stoet keerde rond 12.30 uur terug in het centrum van Millingen waar een groot omlijstend programma is begon. Er was onder andere een stationaire-motorshow, een onderdelenmarkt, een rijdende stoomtrein voor de kinderen, straatartiesten en, traditiegetrouw, mini-exposities en een expositie rond de DAF 600, die 60 jaar bestaat." De Panhard Automobiel Club Nederland ziet Abraham en viert dat met een presentatie van zijn modellen. Ook was er een Meccanotentoonstelling.

 

Foto’s: Tonnie Hol, Gijs Kroes, Hein van Deursen en Erik Hell.

Zomerconcert Fanfare Ons Genoegen in Millingen aan de Rijn

 

Op zaterdag 30 juni organiseerde Fanfare Ons Genoegen een buitenconcert en aansluitend barbecue op het terrein van de vereniging aan het Ons Genoegenpad. Het orkest, de slagwerkgroep en het samengestelde jeugdorkest, bestaande uit jeugdleden van muziekvereniging D.E.S Leuth, muziekvereniging Ooijse Toekomst en fanfarekorps Ons Genoegen zorgden voor de muzikale opluistering.

 

Foto's: Tonnie Hol.

Uitreiking EHBO diploma's St. Martinusschool

 

In februari is de EHBO vereniging op de basisschool St. Martinus in Millingen aan de Rijn met 32 kinderen uit de groepen 7 en 8 begonnen met het schooljeugd EHBO diploma Oranje Kruis. Allerlei facetten zijn aan de orde gekomen tijdens de EHBO-les. Ook werden er op een paar vrije vrijdagmiddagen voor de liefhebbers (14 ) nog wat extra EHBO-lessen gegeven. De lessen werden door EHBO-leden Diny, Martien, Frits, Henk, Carl, Jos en Lex gegeven. Op dinsdag 26 en woensdag 27 juni werden de examens theorie en praktijk afgenomen door EHBO voorzitter en instructeur Alex Janssen. Op vrijdag 29 juni werd en aan 31 kinderen het Jeugd Eerste Hulp Certificaat uitgereikt door het bestuur van de EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn/Kekerdom met aanwezigheid van alle kinderen van groepen 7 en 8 en hun docenten. Ook werd er ook nog per kind een extra verbandpakket uitgereikt als toegift.

 

Foto's: Hein van Deursen.

Eindmusical groep 8b St. Martinusschool Millingen

 

Op donderdag 26 juni was het een bijzondere avond voor de leerlingen van groep 8B van de St. Martinusschool in Millingen aan de Rijn. De eindmusical, waar zij maanden zo hard voor geoefend hadden, zou worden uitgevoerd voor bijna 200 ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s en vrienden. Ze speelden de sterren van de hemel in de musical De snoepfabriek. Het hele land eet de hele dag alleen maar snoep. Maar dan worden Lolly, de directrice van de snoepfabriek en Peer, de groenteman, verliefd.En dat is zeker gelukt. Ze deden het geweldig. En natuurlijk kwam alles goed, dankzij het fantastische acteertalent van de kinderen. De school is supertrots op de kinderen.

 

Foto's: Hein van Deursen.

Eindmusical groep 8a St. Martinusschool Millingen 

 

Op dinsdag 26 juni was het een bijzondere avond voor de leerlingen van groep 8A van de St. Martinusschool in Millingen aan de Rijn. De eindmusical, waar zij maanden zo hard voor geoefend hadden, zou worden uitgevoerd voor bijna 200 ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s en vrienden. Ze speelden de sterren van de hemel in de musical De lachfactor. Er werd een talentenjacht georganiseerd om Lola, de miljonairsdochter, weer aan het lachen te krijgen. En dat is zeker gelukt. Ze deden het geweldig. En natuurlijk kwam alles goed, dankzij het fantastische acteertalent van de kinderen. De school is supertrots op de kinderen.

 

Foto's: Hein van Deursen.

Rommelmarkt SC Millingen en CV De Deurdouwers

 

Voor de 19e keer organiseerden voetbalvereniging SC Millingen en carnavalsvereniging De Deurdouwers gezamenlijk zaterdag 9 juni de jaarlijkse Rommelmarkt. Alweer voor de 3e keer werd de Rommelmarkt opgezet in de Reinhal, het verenigingsgebouw van de Millingse carnavalsvereniging en het buitenterrein ervoor, aan het Ons Genoegenpad in Millingen aan de Rijn. De kramen stonden binnen en buiten. Van 11.00 uur tot 15.00 uur was iedereen van harte welkom. Veel vrijwillige medewerkers van beide verenigingen zijn zaterdag met de Rommelmarkt vele uren achtereen bezig geweest. De opbrengst van deze Rommelmarkt komt ten goede aan de jeugdafdeling van SC Millingen (JAC) en de jeugdafdeling van De Deurdouwers.

 

Foto's: Hein van Deursen.

 

Zalmpodium Millingen Hinterwinkler Saitenmusik

 

Op zondag 3 juni was er een optreden van het Ensemble Hinterwinkler Saitenmusik in het Zalmkerkje aan de Zalmstraat in Millingen aan de Rijn. Zij brachten Volksmuziek uit Bayern en Oostenrijk. Om al een beetje in vakantiesfeer te komen, nam het laatste Zalmpodium van dit seizoen de toehoorders mee op een muzikaal reisje door Bayern en Oostenrijk. Zij hebben hiervoor mensen uitgenodigd die door kennismaking met de cultuur aldaar een grote passie hebben ontwikkeld voor de volksmuziek. Het werd akoestisch gebracht en men mag het niet vergelijken met wat in het algemeen op TV als volksmuziek wordt gebracht. De Hinterwinkler Saitenmusik is een ensemble dat samen de liefde deelt voor deze muziek. Het ensemble bestaat uit Ad Voskamp (concertciter), Trijn Voskamp (Hackbrett) en Jan Coopmans (steirische harmonika). De entree is gratis, maar zoals gewoonlijk heeft aan het eind de zwarte hoge hoed zijn rondje gemaakt.

 

Foto's: Hein van Deursen.

 

Koor Tot Zangs in dubbelconcert

 

Op zondag 27 mei trad koor Tot Zangs uit Millingen aan de Rijn op in een dubbelconcert in de Protestantse Kerk in Bemmel. Samen met het Donatuskoor uit Bemmel werd er een concert gegeven in de historische Protestantse Kerk in Bemmel. Het Donatuskoor trad als eerste op. Zij vertolkte een aantal meerstemmige liederen die liturgisch, klassiek of eigentijds waren. Koor Tot Zangs bracht voornamelijk meerstemmig gezongen Evergreens ten gehore uit de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw. Maar ook een nummer van Bach stond op het menu. Het Donatuskoor en Tot Zangs hebben het concert afgesloten met enkele gezamenlijke nummers. Beide koren staan onder leiding van dirigent Frans Coerwinkel. Hij verzorgde tevens de begeleiding op de piano. Na het concert was er een gezellige afsluiting in het naast de kerk gelegen gebouw Koinonia. Men kon samen met alle koorleden van een hapje en een drankje genieten.

 

Foto's: Erik Hell.

 

Fanfare St. Cecilia James Bond in Concert

 

Wie kent ze niet? De films van James Bond, oftewel: Agent 007. Films met spectaculaire achtervolgingsscenes, mooie vrouwen, allerlei verfijnde snufjes, snelle auto’s en spannende muziek. Met al deze ingrediënten heeft Fanfare St. Cecilia uit Millingen a/d Rijn zaterdagavond 26 mei een themaconcert verzorgd en wel: James Bond in Concert. Natuurlijk stond de muziek uit de films centraal, maar er was veel en veel meer. Zo was Sporthal de Duffelt Millingen a/d Rijn omgetoverd tot een grote filmset waar van alles te zien was. Denk aan verschillende gadgets, maar ook complete scènes worden nagespeeld. Hiervoor hebben mensen van Toneelvereniging Zeg maar Pang hun bijdrage geleverd. Daarnaast hebben 3 zangeressen (Kim Malek, Yvette Basten en Bianca Franken) en een zanger (Lain Barbier) hun medewerking verleend om verschillende titelsongs te komen zingen.

 

Foto's: Gijs Kroes.

 

Bayerischer Frühschoppen bij Schutterij OEV

 

Op Eerste Pinksterdag, zondag 20 mei, was schuttersgebouw OEV in Millingen omgetoverd tot een Beierse feesttent. De dag begon met een optreden van Egerländerkapel De Leemkuulers uit Bemmel en men kon zich te goed doen aan een pul Weizenbier. Ook waren er onder andere tapvaatjes bier verkrijgbaar, zodat men zelf zijn eigen pul kon vullen aan de eigen tafel. Ook was er gezorgd voor een hapje. Uiteraard kon men zijn drankjes ook gewoon aan de bar halen.

 

Foto's: Erik Hell.

 

Schutterij EMM Kekerdom Viertallen- en fladderschieten

 

Op zondag 20 mei, Eerste Pinksterdag, organiseerde Schutterij EMM in Kekerdom haar jaarlijkse viertallen- en fladderschieten op de wei van Jan Sanders in Kekerdom. Bij het viertallenschieten was Henk Kummeling de beste schutter en David Klaasse is Fladderkoning geworden. Na de prijsuitreiking was er nog een barbecue.

 

Foto's: Erik Hell.