foto's 2018

media

BD1

Kindje Wiegen in Millingen aan de Rijn


Traditiegetrouw werd in Millingen op Eerste Kerstdag weer het jaarlijkse kindjewiegen georganiseerd. Vele ouders en opa's en oma's waren naar de kerk gekomen om samen kerstliedjes te zingen onder begeleiding van Pastoor Eric Smits op gitaar. De pastoor vertelde kerstverhalen en er werd een bezoek gebracht aan de kerststal en werden er kaarsjes aangestoken.

Foto's: Erik Hell.


Herdertjesmis in Millingen aan de Rijn


Op maandagavond 24 december, kerstavond, vond in de Heilige Antonius van Paduakerk in  Millingen aan de Rijn de Herdertjesmis plaats. Celebrant was Pastoor Eric Smits. Deze viering  werd begeleid door het Familiekoor onder leiding van Hein Vrijdag. Zij werden begeleid door Kathleen Awater op accordeon en Tonnie Hol op gitaar. Ook het B-orkest van Fanfare St. Cecilia luisterde de mis muzikaal op. Tevens was er een kerstspel, uitgebeeld door kinderen, onder  leiding van Daisy Janssen en Mariëtte ten Westeneind. Na afloop werd er gezongen voor de jarige pastoor. Foto's: Hein van Deursen.


Kerstconcert Koor Tot Zangs en Koor Encore


Op zondag 23 december organiseerde Koor Tot Zangs een kerstconcert in de St. Laurentiuskerk in Kekerdom. Als gastkoor was Koor Encore uit Ooij uitgenodigd. Koor Tot Zangs staat onder leiding van dirigent Frans Coerwinkel en Encore staat onder leiding van dirigent Henk Hubbers. Zij  brachten sfeervolle kerstnummers en diverse andere nummers ten gehore.

Foto's: Erik Hell.


Kerstschieten bij Schutterij EMM in Kekerdom


Op zaterdagavond 22 december vond in het Kulturhus in Kekerdom het kerstschieten plaats van Schutterij EMM. Natuurlijk was er ook gezorgd voor een hapje en een drankje. Foto's: Erik Hell.

Kerstfair bij Gasthuis St. Jan de Deo in Millingen


Op zondag 16 december organiseerde Gasthuis St. Jan de Deo in Millingen aan de Rijn een kerstfair. Er was een Rad van Avontuur met prijzen die beschikbaar waren gesteld door de Millingse Ondernemers Vereniging. Ook waren er diverse kramen met onder andere een keur aan artikelen zoals zelfgemaakte kaarten, handwerkspullen, kaarsen schilderijen en sierarden.

Tevens waren er oliebollen en appelbeignets te krijgen en natuurlijk werd dit alles sfeervol muzikaal omlijst. De opbrengst van deze fair kwam geheel ten goede aan de bewoners.


Foto's: Hein van Deursen


Kerstconcert Manito en Monica Coronado in Beek


Op zaterdag 15 december gaven Manito en Monica Coronado een Spaans kerstconcert getiteld  Concierto Navideño in de kleine Bartholomeus kerk in Beek. Monica Coronado is een zangeres uit Barcelona en Manito een gipsy flamencogitarist. Foto's: Erik Hell.


Winterconcert Koor Ap/Art en Luchtmacht Mannenkoor


Op vrijdagavond 14 december verzorgde Ap/Art een uwinterconcert in de Millingse kerk met medewerking van speciale gasten. Ap/Art was er namelijk in geslaagd Het Luchtmacht Mannenkoor naar het Rijndorp te halen. Het koor vertegenwoordigt de Koninklijke Luchtmacht op diverse formele en informele gelegenheden.Hiernaast geeft het koor zelf concerten en verleent desgevraagd haar medewerking aan diverse concerten en overige manifestaties. Het koor staat onder leiding van Rienus Oude Kempers. De zingende militairen hebben het concert geopend. Het repertoire van het LMK is veelzijdig, met muziek van oude en moderne componisten, religieus, serieus en lichtvoetig. Het repertoire van koor Ap/Art bestond uit swingende liedjes, afgewisseld met rustige nummers. Dit alles onder begeleiding van de eigen band en onder leiding van dirigent Frans Coerwinkel. De presentatie was in handen van Lambert Verwijst en Lotte Janssen. Foto's: Hein van Deursen.


Onthulling grote kerstboom centrum Millingen


Op woensdag 12 december onthulde Wethouder Irma van der Scheur de kerstboom in het centrum van Millingen aan de Rijn. Dit deed ze samen met Albert Egberts van de Millingse Ondernemers Vereniging (MOV) en Erik de Gans van Stichting Toerisme en Recreatie Berg en Dal (STER). Ook waren er kinderen van de Martinusschool aanwezig om de door hun gemaakte slingers in de boom te hangen. Het college heeft besloten niet alleen dit  jaar, maar ook de komende jaren de kerstboom in Millingen aan de Rijn te betalen. Zo is ook het  centrum van Millingen aan de Rijn voortaan extra mooi aangekleed tijdens de feestdagen. Het  plaatsen van de boom is een idee van ondernemers die graag het centrum willen versterken. De  gemeente heeft met deze ondernemers een werkgroep gevormd. De Millingse Ondernemers Vereniging en de Stichting Toerisme en Recreatie zitten ook in deze werkgroep. Foto's: Hein van Deursen.


Officiële heropening Gasthuis St. Jan de Deo


De afgelopen maanden is er veel gebeurd in en rondom Gasthuis St. Jan de Deo in Millingen aan  de Rijn. Het voormalige verpleeghuis is getransformeerd tot een woon-zorgcomplex dat voldoet  aan de functionaliteiten en eisen van deze tijd. Daarom vond op 11 december de officiële heropening plaats. Deus Oskamp van investeerder Estea bood een Gift Voucher aan voor een “Beleef TV” en Jan Scholtens van de cliëntenraad bood een cheque van 3000 Euro aan. Burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal zorgde samen met twee van de bewoners, mevrouw Grijseels en de heer Jo Philipsen voor de officiële opening door dwars door een muur van tempex te lopen en zo in de volle recreatiezaal terecht te komen. Na het officiële gedeelte kon men onder begeleiding het complex bezichtigen. Foto's: Hein van Deursen.


Vernieuwde Gasthuis St. Jan de Deo heropend


Na maanden lang renoveren is het vernieuwde Gasthuis St. Jan de Deo in Millingen aan de Rijn op  11 december heropend. Dit gebeurde in feestelijke kerstsferen. Mevrouw Schmitjes verrichtte de  openingshandeling. Er werd een film over de werkzaamheden vertoond geproduceerd door BD1. Er was muziek en natuurlijk een hapje en een drankje. De vele vrijwilligers werden ook in de watten gelegd. Zij konden blijven zitten, de catering werd verzorgd door personeel van Hotel Millings Centrum. Foto's: Hein van Deursen.


Millings Jaarboek Presentatie Deel 21


Deel 21 van het Millings jaarboek is gepresenteerd op zaterdag 1 december en bevat weer een  groot aantal artikelen over Millingen aan de Rijn en haar bewoners. De presentatie werd gehouden in de Gelderse Poort in Millingen aan de Rijn. Na het welkomswoord van voorzitter Ton van Raay heeft Peter Soetekouw voorgelezen uit eigen werk. Daarna heeft wethouder Annelies Visser van  de gemeente Berg en Dal zich tot het publiek gericht. Als afsluiting heeft Bas van der Hoeven de  kennis getest over H128. Dat was een jongerensoos op Heerbaan 128. Daarna volgde de  uitreiking van het eerste deel aan Tineke Scholten en kon men het boek aanschaffen.  Foto's: Hein van Deursen.


Prinsenreceptie Prins Mars de Energieke in Millingen


Op zondag 25 november vond de Prinsenreceptie plaats van Prins Mars de Energieke in Hotel Millings Centrum. Mars de Energieke. Marcel is 56 jaar en geboren in Heilig-Landstichting. In 1989 is hij met z’n vrouw Nicole in Millingen komen wonen. In het dagelijks leven is Marcel vestigingsmanager bij elektrotechnisch buro 2H, ook is hij bestuurslid bij OEV1. Zijn grootste hobby is motorrijden. Hij zal dit jaar worden bijgestaan door de pages Nikki van der Sterre en Sadé Wieland en door adjudant Marinus Hendriks. Er waren diverse optredens en ook diverse carnavalsverenigingen uit de regio waren gekomen om de prins te feliciteren een cadeaus aan te bieden. Namens de gemeente Berg en dal was wethouder Sylvia Fleuren aanwezig. Foto's: Gijs Kroes.


Sinterklaasintocht in Millingen aan de Rijn


Zondag 18 november arriveerde de Sint met zijn Pieten bij de Loswal in Millingen aan de Rijn. De  Sint werd opgewacht door wethouder Sylvia Fleuren en Pastoor Eric Smits, alsmede een

grote  menigte kinderen, ouders en grootouders. Onder de muzikale klanken van Fanfare St. Cecilia  maakte de stoet een wandeling door het dorp richting Sporthal De Duffelt. De Sint, de wethouder en de pastoor werden vervoerd in een jeep. In de sporthal aangekomen zongen de kinderen Sinterklaasliedjes en verschillende groepen van de basisschool verzorgden een optreden, waarbij  muziek en licht in goede handen waren van William Bach. Na afloop kregen de kinderen uit handen van de Sint een attentie.


Foto's: Erik Hell.


Opening nieuwe behandelkamer Tandartsenpraktijk Beckers


Het is alweer even geleden, maar in maart dit jaar is er een nieuwe behandelkamer in gebruik genomen in Millingen aan de Rijn en wel van Tandartsenpraktijk Beckers. Als praktijk hebben ze  de afgelopen 10 jaar nogal wat veranderingen meegemaakt. Soms is het goed om even stil te  staan. Dat wilde ze nu samen met de bevolking doen door de nieuwe kamer officieel te openen met een feestje voor bouwers, gebruikers Kulturhus en andere geïnteresseerden op wel op  woensdag 14 november. De opening werd verricht door wethouder Nelson Verheul van de  gemeente Berg en Dal. Er was gezorgd voor een hapje en een drankje en werd kreeg een  tandheelkundig verantwoord aandenken mee. Foto's: Hein van Deursen.


Grootste Deurdouwer CV de Deurdouwers


Tot Grootste Deurdouwer is dit jaar gekozen Fietsmaatjes Millingen. Om in aanmerking te komen  moet de persoon of groep veel betekenen voor de Millingse gemeenschap. De doelstelling van deze stichting is om mensen die nog graag fietsen, maar dat zelfstandig niet meer kunnen,  fietstochten van 1 á 3 uur aan te bieden op een duofiets. De gast wordt begeleidt door een  vrijwilliger (fietsmaatje), die trapt en stuurt. Zo ontstaat er een leuk contact tussen mobiele en  vitale vrijwiligers en minder mobiele gasten. Ook door het fietsen in het dorp en omgeving blijft er een goed sociaal contact. Foto's: Gijs Kroes.


Prins Mars de Energieke CV de Deurdouwers


Op zaterdagavond 10 november is in een uitverkochte zaal van hotel Millings Centrum in Millingen Marcel Polman gekozen tot Prins van Boemelgat, hij zal dit jaar door het leven gaan aan Prins 

Mars de Energieke. Marcel is 56 jaar en geboren in Heilig-Landstichting. In 1989 is hij met z’n  vrouw Nicole in Millingen komen wonen. In het dagelijks leven is Marcel vestigingsmanager bij elektrotechnisch buro 2H, ook is hij bestuurslid bij OEV1. Zijn grootste hobby is motor rijden.Hij zal dit jaar worden bijgestaan door de page’s Nikki van der Sterre en Sadé Wieland en door adjudant Marinus Hendriks. Foto's: Gijs Kroes.


Pronkzitting CV de Deurdouwers in Millingen


Op zaterdagavond 10 november vond er een pronkzitting plaats in Hotel Millings Centrum van CV  de Deurdouwers. Een avond die, conform de belofte van de Deurdouwers, volledig gepresenteerd  werd door Millingse artiesten. Ook werd er afscheid genomen van Prins Prins Wielie de Dolle  Fluitende Draaier (René Wieland). Foto's: Gijs Kroes.


Revue middag bij CV de Deurdouwers in Millingen


Op zondag 11 november was er een revuemiddag in Hotel Millings Centrum van CV de  Deurdouwers. Een middag die, conform de belofte van de Deurdouwers, volledig gepresenteerd  werd door Millingse artiesten. Foto's: Gijs Kroes.


Koninklijke Onderscheiding voor Ben Schmitjes


Op zondag 11 november ontving de heer B.W.J. (Ben) Schmitjes uit Millingen aan de Rijn een Koninklijke Onderscheiding. Loco-burgemeester Sylvia Fleuren van de gemeente Berg en Dal reikte deze onderscheiding uit aan het einde van de revuemiddag van carnavalsvereniging De Deurdouwers. De heer Schmitjes is benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau. De heer Schmitjes kreeg deze onderscheiding omdat hij vanaf 1993 actief is bij carnavalsvereniging de Deurdouwers. Hij was o.a. Prins, secretaris, bestuurslid, lid van de Raad van Elf en lid van de wagenbouwcommissie. In het verleden is hij ook jarenlang actief geweest voor voetbalvereniging Concordia’34. Hij was daar redactielid van het clubblad, trainer van diverse elftallen en lid van de kantinecommissie. De heer Schmitjes was in 2005 de schutterskoning van schutterij OEV. Foto: Gijs Kroes.Miel Verstappen in Theater Cardo Groesbeek


Donderdagavond 8 november stond Miel Verstappen op de Theater Cardo planken. Miel Verstappen, aka Happy Miel, stopte zes jaar geleden geruisloos met het spelen en maken van cabaret. Tot die tijd maakte hij zes avondvullende programma’s, omdat hij dacht dat het moest. Iets met noodzaak. Hij toerde langs de kleine theaterzalen van het land, eerst met Sander Buunk onder de noemer Miel & Ik, en daarna drie keer solo met Marc  Damen achter de piano. Hij gooide drie keer hoge ogen op het prestigieuze Leids Cabaret Festival, waar hij het podium deelde met onder anderen Claudia de Breij, Margôt Ros en Micha Wertheim. Nu is hij terug met een spiksplinternieuw programma. Omdat het mag. Mag hij dat zeggen? Ja, dat mag hij zeggen. Moet u er naar luisteren? Nee, u màg er naar luisteren. De Magmens is een persoonlijk programma over de kunst van het mogen en de last van het moeten.


Foto's: Gijs Kroes.