foto's 2017

Koninklijke Onderscheiding voor Annie Lentjes

 

Op zaterdag 30 december vond het Olieballentoernooi plaats van Volleybalvereniging Switch in Sporthal de Duffelt in Millingen aan de Rijn. Na afloop werden er 3 jubilarissen gehuldigd namelijk Annie Lentjes en Margriet Hendriks. Zij waren 50 jaar lid. Ellis Vissers was 25 jaar lid. Daarna reikte Burgemeester Slinkman van de gemeente Berg en Dal een Koninklijke Onderscheiding uit aan Annie Lentjes. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze is vanaf 1974 als vrijwilligster actief bij volleybalvereniging Switch ’87. Daarnaast is ze sinds 1997 vrijwilliger bij de Millingse Ondernemers Vereniging en ze was de mede initiator en organisator van het jaarlijkse Amuse Me. In 2014 was ze vrijwilligster bij de braderie Millingen Bruist. Sinds 2015 is ze medeoprichtster en bestuurslid van de Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn. Foto's: Erik Hell.

 

Prijsuitreiking Millingse Feestmaandactie 2017

 

Op donderdagavond 28 december vond in Café 't Fuske in Millingen aan de Rijn de prijsuitreiking plaats van de Millingse Feestmaandactie 2017. Dit jaar was er uitsluitend sprake van geldprijzen. In totaal 18 gezinnen konden blij gemaakt worden met een prijs. Deze prijzen varieerden van € 100,- tot € 1000,-. De organisatie was in handen van de Millingse Ondernemersvereniging (MOV). De deelnemende winkeliers waren deze avond samengekomen om de prijsuitreiking bij te wonen. De uitslag is als volgt. De hoofdprijs van € 1000,- werd gewonnen door Janny Nuy en Jan Wassink. Twee prijzen van elk € 500,- werden gewonnen door Jan Hubbers en Joop en Mieke Steinfort. Een derde prijs van € 250,- werd gewonnen door Ada Seegers, Maurice Strijbos, Wil Wevers en Lionne Vos. Ook waren er nog een aantal mensen die € 100,- hadden gewonnen. Dat waren: Fam. Spaan, Fam. Kruyswijk, M. Holdhuysen, G. van Loo, Berry Cillissen, Rina Heymans, Tamara van de Ley, A. de Waal, A. Janssen en Barbara van Deelen. Alle prijswinnaars werden persoonlijk benaderd. Jan Hubbers kon wegens andere afspraken niet aanwezig zijn tijdens de prijsuitreiking. Foto's: Erik Hell.

 

Nachtmis in Millingen aan de Rijn

 

De nachtmis 2017 in Millingen aan de Rijn vond zoals gewoonlijk plaats in de St. Antonius van Paduakerk in Millingen aan de Rijn.

Celebrant was pastoor Eric Smits. De viering werd muzikaal opgeluisterd door Zangvereniging Vivace onder leiding van dirigent

Frans Coerwinkel en door Fanfare St. Cecilia onder leiding van dirigent Dick Bolt.

 

Foto's: Erik Hell.

 

Herdertjesmis in Millingen aan de Rijn

 

Op zondagavond 24 december, kerstavond, vond in de Heilige Antonius van Paduakerk in Millingen aan de Rijn de Herdertjesmis plaats. Celebrant was Pastoor Eric Smits. De muzikale noot werd verzorgd door Kinderkoor de Toonladdertjes onder leiding van Mariëtte ten Westeneind. Zij werden begeleid door Kathleen Awater op accordeon. Ook het B-orkest van Fanfare St. Cecilia luisterde de mis muzikaal op. Tevens was er een kerstspel, uitgebeeldt door kinderen.

 

Foto's: Erik Hell.

 

 

Kindje Wiegen in Millingen aan de Rijn

 

Traditiegetrouw werd in Millingen op Eerste Kerstdag weer het jaarlijkse kindjewiegen georganiseerd. Vele ouders en opa's en oma's waren naar de kerk gekomen om samen kerstliedjes te zingen onder begeleiding van

Pastoor Eric Smits op gitaar. De pastoor vertelde kerstverhalen en er werd een bezoek gebracht aan de kerststal en werden er kaarsjes aangestoken.

 

Foto's: Erik Hell.

 

Kerstconcert Zangvereniging Vivace en Männergesangverein Laetitia

 

Zangvereniging Vivace gaf een feestelijk kerstconcert op zondag 17 december in de H. Antonius van Paduakerk in Millingen aan de Rijn. Ook was er een gastoptreden van het mannenkoor uit Griethausen: Männergesangverein Laetitia 1909, onder leiding van hun dirigent: Thomas Janssen. Het programma was zeer gevarieerd en bezoekers kwamen zeker in de kerstsfeer door de soms ontroerende, maar ook jubelende liederen. Het concert stond onder leiding van dirigent Frans Coerwinkel. De muzikale begeleiding op orgel en piano was in handen van Wouter Broens.

 

Foto's: Erik Hell.

 

Winter Wonderland bij Schutterij OEV1 in Millingen

 

Op zaterdagavond 16 december kwam de formatie KnockOut naar het verenigingsgebouw van Schutterij OEV I (De Natte) in Millingen aan de Rijn. Dit keer werd het een winters avondje genieten tijdens het Winter Wonderland spektakel. KnockOut sleurt je mee, met op de menukaart vette Hits uit het heden en verleden. KnockOut bestaat uit negen enthousiaste, ervaren muzikanten. De hits werden gebracht met een blazerssectie en meerstemmige zang. De medleys en mash-up’s waren een feest van herkenningen. Entertainment op het podium, interactie met het publiek en een volle dansvloer waren dus gegarandeerd.

 

Foto's: Erik Hell.

 

Kerstfair bij Gasthuis St. Jan de Deo in Millingen

 

Op zondag 17 december organiseerde Gasthuis St. Jan de Deo in Millingen aan de Rijn een kerstfair. Er was een Rad van Avontuur met prijzen die beschikbaar waren gesteld door de Millingse Ondernemers Vereniging. Ook waren er diverse kramen met onderandere een keur aan artikelen zoals zelfgemaakte kaarten, handwerkspullen, kaarsen schilderijen en sierarden. Tevens waren er oliebollen en appelbeignets te krijgen en natuurlijk werd dit alles sfeervol muzikaal omlijst. De opbrengst van deze fair kwam geheel ten goede aan de bewoners.

 

Foto's: Hein van Deursen.

 

 

50 jaar Grand Café De Taverne in Millingen

 

Op vrijdag 15 december bestond het Millingse Grand Café de Taverne 50 jaar. Daarom werd die vrijdagavond een feestavond gehouden waarbij iedereen welkom was. Aan de ramen waren foto's opgehangen zodat bezoekers de geschiedenis van het Grand Café konden bekijken. Diverse verenigingen gaven acte de présence, waaronder Carnavalsvereniging De Deurdouwers en oudleden van biljartclub De Pomerans, een club die tientallen jaren haar sport beoefende in De Taverne. Bezoekers kregen hapjes van het huis, consumpties voor een leuke prijs en er was gezellige live-muziek van Duo Ploeter.nl.

 

Foto's: Erik Hell.

 

 

Optreden Koor Ap/Art kerstmarkt Kleve

 

Op vrijdagavond 8 december gaf Koor Ap/Art uit Millingen aan de Rijn een optreden op de kerstmarkt in het historische park

in Kleve. Naast het luisteren, kijken en meeswingen met koor Ap/Art had men de gelegenheid om de gezellige Kleefse

kerstmarkt te bezoeken. Het koor staat onder leiding van dirigent Frans Coerwinkel en wordt begeleidt voor een live-band.

De liederen die men ten gehore brachten waren naast kerstliederen ook andere liederen uit het repertoire van het koor.

 

Foto's: Erik Hell.

Opening duurzaamheidswinkel Enverion in Millingen

 

Op vrijdag 1 december opende wethouder Erik Weijers de Enverion pop-up store aan de Heerbaan 99 in Millingen aan de Rijn.

In deze tijdelijke winkel is alle informatie te vinden over energie besparen en verduurzamen. Een duurzame woning bespaart geld.

Enverion adviseert welke energiebesparendemaatregelen het meest opleveren. Een overzicht van investeringskosten en het bedrag

dat daarmee bespaard wordt, geeft direct duidelijkheid.

 

Foto's: Hein van Deursen.

 

 

Zalmpodium Millingen optreden Karel Bosman

 

Op zondag 26 november trad Karel Bosman op tijdens het Zalmpodium in het Zalmkerkje in Millingen aan de Rijn. Karel Bosman voelt zich een zanger, componist en tekstdichter zonder mandaat, met een grote liefde voor poëzie. Jarenlang stond hij als medewerker en muzikale begeleider op het podium met zijn vriend en grote voorbeeld Willem Wilmink. De dichter is dood, maar de zanger houdt hem in leven door zijn teksten te blijven vertolken en in eigen werk zijn adviezen op te volgen. Hij schrijft en zingt liedjes, weemoedig soms, maar de toon is licht en de humor nooit ver.

Foto’s: Erik Hell.

 

Prinsenreceptie Prins Wielie de Fluitende Dolle Draajer

 

Op zondag 26 november vond de Prinsenreceptie plaats van Prins Wielie de Fluitende Dolle Draajer in Hotel Millings Centrum. René is getrouwd met Natasja en heeft 2 dochters, Naomi en Sadé. In het dagelijks leven is hij werkzaam als conciërge op het ROC. Naast zijn werk is hij te boeken als DJ Vinyl. René is bij al jaren actief in de Pleebekgroep. Daarnaast trommelt hij er lustig op los bij de slagwerkgroep van EMM en doet hij al jaren mee aan het Schlagerfestival met de Verrapzakte Boy’s. Ook op het voetbalveld van SCM is hij te vinden als scheidsrechter. Zijn pages zijn Nikki en Sadé (zijn dochter). Er waren diverse optredens en ook diverse carnavalsverenigingen uit de regio waren van de partij. Namens de gemeente waren de wethouders Sylvia Fleuren en Alex ten Westeneind aanwezig. Foto's: Hein van Deursen.

 

Presentatie deel 20 Millings Jaarboek

 

De presentatie van deel 20 van het Millings Jaarboek vond plaats op zaterdag 18 november in de Gelderse Poort in Millingen aan de Rijn. De opening werd gedaan door voorzitter Peter Scholten. Daarna gaf Johan Bekhuis een voorbeschouwing over een artikel over het Klaverland dat volgend jaar verschijnen zal in het Jaarboek. Bas van der Hoeven verzorgde een quiz, onder andere met vragen over de Bodewes scheepswerf. Ook werd er afscheid genomen van bestuurslid Lambert Verwijst. Hij kreeg een cadeau en een bloemetje als dank voor zijn werkzaamheden. De gebroeders Hol zongen een aantal liedjes in het Millings Dialect. Daarna kregen zij het eerste exemplaar aangeboden van het Millings Jaarboek. Na het formele gedeelte kon men het boek aanschaffen.

Foto’s: Erik Hell.

Pop-up museum in Millingen aan de Rijn

 

De kunstverzameling van de gemeente Berg en Dal reist door de gemeente en als tweede locatie was deze in het weekend van 18 en 19 november te bezichtigen in het verengingsgebouw van Fanfare St. Cecilia in Millingen aan de Rijn. Men kreeg een unieke kans een selectie te bekijken van de prenten en schilderijen uit de collecties van Ubbergen, Groesbeek en Millingen aan de Rijn. Zo waren er diverse landschappen en dorpsgezichten te zien, alsmede de portretten van vorsten die een eeuw lang in de drie gemeentehuizen hebben gehangen.

Foto's: Hein van Deursen.

 

Sinterklaasintocht in Millingen aan de Rijn

 

Zondag 19 november arriveerde de Sint met zijn Pieten bij de Loswal in Millingen aan de Rijn. De Sint werd opgewacht door wethouder Alex ten Westeneind en Pastoor Eric Smits, alsmede een grote menigte kinderen, ouders en grootouders. Onder de muzikale klanken van Fanfare St. Cecilia maakte de stoet een wandeling door het dorp richting Sporthal De Duffelt. De Sint, de wethouder en de pastoor werden vervoerd in een jeep. In de sporthal aangekomen zongen de kinderen Sinterklaasliedjes en verschillende groepen van de basisschool verzorgden een optreden, waarbij muziek en licht in goede handen waren van William Bach. Na afloop kregen de kinderen uit handen van de Sint een attentie.

Foto's: Erik Hell.

Weekmarkt Millingen 40-jarig jubileum

 

De weekmarkt in Millingen aan de Rijn bestond op 23 november 40 jaar. Dit jubileum werd gevierd op woensdag 22 november op de nieuwe marktlocatie Het Kastanjeplein in Millingen. Om 9.30 uur verrichtte burgemeester Mark Slinkman de officiële opening. Daarna werden alle marktkooplieden op een leuke manier in het zonnetje gezet: Wallet Brood en Koek, Kaashandel Splithof, Janssen Poelier en Kees Zondag AGF. Ook wethouder Alex ten Westeneind en Zwarte Piet waren daarbij aanwezig. Speciale aandacht gaat uit naar Vishandel Van Rijswijk. Zij staan namelijk al 40 jaar op de markt in Millingen. Alle inwoners waren van harte welkom om erbij te zijn en op de feestelijk versierde markt te genieten van koffie, thee en iets lekkers.

Foto's: Hein van Deursen.

CV de Deurdouwers Grootste Deurdouwer

 

Tijdens de revuemiddag van CV De Deurdouwers op zondag 12 november in Hotel Millings Centrum is Diny Blom-Evers uitgeroepen tot Grootste Deurdouwers 2017. De motivatie van de Deurdouwers is dat zij op tal van fronten actief is. Zij is activiteitenbegleidster in Gasthuis St. Jan de Deo, betrokken bij de organisatie van de Gasthuisavond, nauw betrokken bij de organisatie van de revuemiddag samen met de Deurdouwers, zit in de organisatie van de Winterfair, de Seniorenkermis en de Avondvierdaagse. Daarnaast is zij technisch begeleidster bij Switch Volleybal, jeugdbegeleidster bij Switch ‘87, zij organiseert trainingen en

maakt schema’s. Ook is zij actief betrokken bij het jeugdkamp en bij toernooien. Samen met haar man Jos werd er een toast uitgebracht op dit heuglijke nieuws. Foto’s: Gijs Kroes.

 

René Wieland nieuwe prins CV de Deurdouwers

 

Beloftes moet je nakomen. Dat deden de Deurdouwers in Millingen aan de Rijn en dat deed ook hun nieuwe heerser. In 1970 was Prins Willem van de Leut(h) de derde prins van Millingen. Zijn, toen nog zeer jonge zoon, beloofde hem eens zijn opvolger te worden. De belofte is nu ingelost. René Wieland zoon van Wim en Riet is prins van Boemelgat. Hij zwaait de sceptor het komende carnavalsjaar onder de naam Prins Wielie de Fluitende dolle Draaijer, samen met de pages Nikki en Sadé (zijn dochter). De installatie van de nieuwe prins werd gedaan door loco-burgemeester Alex ten Westeneind. In het dagelijks leven is Wieland service-medewerker bij ROC Nijmegen Technovium. René volgt Prins Tom de Meesterlijke op.

Foto's: Gijs Kroes.

 

 

Pronkzitting CV de Deurdouwers in Millingen

 

Op zaterdagavond 11 november vond er een pronkzitting plaats in Hotel Millings Centrum van CV de Deurdouwers. Een avond die, conform de belofte van de Deurdouwers, volledig gepresenteerd werd door Millingse artiesten. Ook werd er afscheid genomen van Prins Tom de Meesterlijke en zijn pages. De beide buuts van Barry van Heumen en Wilco Janssen vonden zeker waardering bij het publiek, dat dusdanig massaal was toegestroomd dat de zaal volledig was uitverkocht. Ook de playback groep en de dansgardes maakten met show en gardedans de avond tot een genot om naar te kijken. Bijzonder was het eerste optreden van de mini’s. Een nieuwe dansgroep van kinderen van 4 tot 6 jaar. Ook de beide andere gardes (Puppies en Rellebellen) lieten zien dat er stevig getraind was. De nieuwe prins was al direct in zijnelement en liep volop de polonaise.

Foto's: Gijs Kroes.

Revue middag bij CV de Deurdouwers in Millingen

 

Op zondag 12 november was er een revuemiddag in Hotel Millings Centrum van CV de Deurdouwers. Een middag die, conform de belofte van de Deurdouwers, volledig gepresenteerd werd door Millingse artiesten.

De beide buuts van Barry van Heumen en Wilco Janssen vonden zeker waardering bij het publiek. Ook de playback groep en de dansgardes maakten met show en gardedans de avond tot een genot om naar te kijken. Bijzonder was het eerste optreden van de mini’s. Een nieuwe dansgroep van kinderen van 4 tot 6 jaar. Ook de beide andere gardes (Puppies en Rellebellen) lieten zien dat er stevig getraind was.

Foto's: Gijs Kroes.

 

Optreden Koor Tot Zangs in Bemmel

 

Op zondag 29 oktober trad Koor Tot Zangs uit Millingen aan de Rijn op in de protestantse kerk in Bemmel. Het thema was actueel: Hoe is het om als vluchteling vanuit een oorlogsgebied in Nederland terecht te komen? In samenwerking met vredesorganisatie PAX kwam Imad uit Syrië zijn belevenissen vertellen. En de uit Irak gevluchte Aysha, die nu met haar gezin in Millingen aan de Rijn woont, heeft een gedicht voorgelezen. Zij bood ook de door haar gemaakte Irakese hapjes aan. Ze werden begeleid door een gelegenheidscombo dat bestond uit Wouter: piano, Rob: gitaar, Hans: cajon en Philip: contrabas.Koor en combo werden gedirigeerd door Frans Coerwinkel.

 

Foto's: Erik Hell.

Zalmpodium optreden Plaisir d’amour in Millingen

 

Op zondag 29 oktober trad Plaisir d’amour op in het Zalmkerkje aan de Zalmstraat in Millingen aan de Rijn. Dit duo bestaat uit

violist Jos Koning en harpiste Anouk Platenkamp. Ze spelen beiden graag traditionele muziek uit Europa. Jos heeft vaak ook inspiratie genoeg om eigen stukken te schrijven. Eigenzinnig en soms uitdagend. Ook wordt er regelmatig bij gezongen. Jos bespeelt hierbij niet alleen de viool, maar ook de viola d’amore en de strijkpsalter. Anouk bespeelt de Keltische harp.

Deze is wat kleiner dan de grotere pedaalharp met de hoge zuil.

 

Foto's: Hein van Deursen.

 

Najaarsconcert Fanfare Ons Genoegen en OKB Well

 

Op zaterdag 28 oktober gaf Fanfare Ons genoegen onder leiding van dirigent Jurgen Nab een najaarsconcert in Schuttersgebouw OEV in Millingen aan de Rijn. Ook was er een gastoptreden van Fanfare OBK Well.

Ze staan onder leiding van dirigent Harrie Janssen.

 

Foto’s: Erik Hell.

 

Onthulling Vis-Ontmoetings-Bank in Millingen

 

Er is gedurende langere tijd met een tiental vrijwilligers aan een mozaïek project gewerkt. Millingenaren hebben met Millings servies een ontmoetingsbank gecreëerd die in de Openbare Ruimte van Millingen zijn definitieve plek krijgt. Dit allemaal onder begeleiding van de Millingse kunstenares Lynke van den Eertwegh. Op vrijdag 27 oktober was in de leerschool aan de Rijndijk de officiële afsluiting van dit project. Wethouder Tijssen was namens de gemeente Berg en Dal aanwezig. Aansluitend is de bank middels een ceremonie aan de Heerbaan in gebruik genomen.

 

Foto's: Hein van Deursen.

 

Toneelvoorsteling Zeg Maar Pang : "De laatste voorstelling"

 

Op vrijdagavond 20 oktober vond de première plaats in Schuttersgebouw OEV1 in Millingen aan de Rijn van de voorstelling van Toneelvereniging Zeg Maar Pang getiteld De laatste voorstelling. De toneelvereniging verkeert in zwaar weer. Hoe krijgen ze genoeg spelers voor hun voorstellingen? En kunnen ze welrepeteren in hun vertrouwde ruimte? gaan ze het redden?

Uiteindelijk kwam alles goed en bovendien werden moeder

en dochter met elkaar herenigd.

 

Foto's: Erik Hell.

Bedrijvendag Berg en Dal 2017

 

Op maandag 23 oktober vond de Bedrijvendag Berg en Dal 2017 plaats. De Bedrijvendag is voor ondernemers een mogelijkheid om te netwerken met uw collega ondernemers uit de gemeente Berg en Dal. Plaats van handeling was de leegstaande scheepswerf in Millingen aan de Rijn. Dagvoorzitter was Paul Wilbers, voormalig burgemeester van Ubbergen. Wethouder Sylvia Fleuren maakte tevens bekend wie de winnaars waren van Het Beste idee van Berg en Dal. Dit gebeurde nadat de vijf ondernemers met de beste inzendingen een presentatie habben gegeven over hun ideeën. Dit deden ze voor een onafhankelijke jury. Het nog jonge bedrijfje Soeka Chocolate heeft de eerste prijs gewonnen van de ondernemerswedstrijd. Aan deze prijs is een geldbedrag van 15.000 euro verbonden. De catering werd verzorgd door horecaondernemers uit Berg en Dal. Foto's: Hein van Deursen.

JESS Interiors in Millingen aan de Rijn geopend

 

Op zaterdag 7 oktober vond de opening plaats van de showroom van JESS Interiors op Molenveld 18 in Millingen aan de Rijn.

Jessica Pluister-Sanders van JPS Advies in Wonen heeft na een mooie tijd in Beek besloten te verhuizen naar een ruimere

locatie en een frisse nieuwe start vraagt om een nieuwe naam,JESS Interiors. Zij houdt zich bezig met binnenhuisarchitectuur, inrichting, interieurbouw, styling en meubels.

 

Foto’s: Erik Hell.

 

Zangvereniging Vivace nazomerconcert

 

Op zondagmiddag 1 oktober voerde Zangvereniging Vivace uit Millingen aan de Rijn een heel bijzonder concert uit getiteld "Vivace Solo" in de St. Antonius van Padua kerk in Millingen aan de Rijn. Bijzonder, omdat meerdere koorleden, naast hun gezang, nu eveneens hun andere muzikale talenten aan het publiek lieten horen. Waren er voorheen gastoptredens van andere muziekverenigingen, nu bespeelden de koorleden ook hun eigen instrumenten en traden solisten uit het koor op. Het thema van het concert was Maria. Men kon genieten van het "Ave Maria" tot "Maria" uit de musical West Side Story. Ook kwamen de klassieke en modernere stukken aan bod van componisten uit Nederland tot Rusland. De presentatie was in handen van Isidoor Willems.

Foto's: Erik Hell.

 

 

Koor Tot Zangs: Een nieuwe horizon

Koor Tot Zangs heeft met dit concert, dat plaatsvond op zondag 8 oktober, in Schuttersgebouw OEV1, gekozen voor een actueel thema. Wat gebeurt er met mensen als ze in een oorlogssituatie zijn beland? Zij hopen op: Een nieuwe horizon. Tijdens het concert heeft de uit Syrië gevluchte Imad zijn persoonlijke verhaal verteld in een drie-tal korte schetsen. Vredesorganisatie PAX heeft ondersteuning verleend voor zijn deelname aan dit concert. Koor Tot Zangs heeft aan de hand van de 3 onderdelen speciaal uitgezochte en toepasselijke liederen ten gehore gebracht. Ze werden begeleid door een gelegenheidscombo dat bestaat uit Wouter (piano), Rob (gitaar), Hans (cajon) en Philip (contrabas en gitaar). Koor en combo werden gedirigeerd door Frans Coerwinkel.

Foto's: Erik Hell.

Koor Tot Zangs tijdens het 3 Oever Festival

 

In het weekend van 15, 16 en 17 september vond het 3 Oever Festival plaats met veel verschillende optredens uit diverse culturele disciplines. Koor Tot Zangs uit Millingen aan de Rijn trad op zaterdag 16 september op in de Waard van Kekerdom. Tijdens het 3 Oever Festival brachten zij een selectie liederen ten gehore uit hun nieuwe repertoire. Het koor staat onder leiding van Frans Coerwinkel. De liederen werden begeleid door een combo van piano, gitaar, cajon en contrabas.

 

Foto's: Erik Hell.

 

Najaars kleding- en speelgoed Beurs voor een Kind

 

Op zaterdag 30 september vond de najaars kleding- en speelgoed Beurs voor een Kind plaats in Sporthal de Duffelt in Millingen aan de Rijn. Het publiek was weer in grote getale aanwezig om de aanwezige koopwaar te bekijken en te kopen. Dankzij de vrijwilligers was de beurs ook dit keer weer een succes. Een deel van de opbrengst van deze najaarsbeurs is gedoneerd aan het Rode Kruis via giro 5125. Hiermee leveren zij indirect een bijdrage aan de kinderen van het eiland St. Maarten die met hun families door de orkaan Irma zijn getroffen.

 

Foto's: Erik Hell.

 

 

3 Oever Festival bij Marjolijn Rigtering

 

Op zaterdag 16 september werden in en om de woning van Marjolijn Rigtering in Millingen aan de Rijn haar werken en werken van haar leerlingen getoond. Anne-marie Groothuizen toonde aan het publiek de kunst van het edelsmeden. Zondag 17 september was er een optreden van het Omnitet Vocaal Ensemble.

 

Foto's: Erik Hell.

Doe Markt in Millingen aan de Rijn

 

In de gemeente Berg en Dal is veel te beleven. Dat was te zien tijdens de Doe Markt in speeltuin de Steense Gemeente in op zondag 17 september. De organisatie was in handen van Forte Welzijn en de gemeente Berg en Dal. Organisaties, verenigingen en initiatieven van de gemeente lieten zien wat ze te bieden hebben. Ook waren er muzikale, sportieve en dansoptredens en was is een AED-workshop.

 

Foto’s: Hein van Deursen.

 

3 Oever Festival aan de Dijk in Millingen

 

In het weekend van 15, 16 en 17 september vond het 3 Oever Festival plaats met veel verschillende optredens uit diverse culturele disciplines. Zo ook aan de dijk in Millingen. Er was een muzikaal optreden en er was kunst te bezichtigen. De Gelderse Poort is een inspirerend gebied. Traditie, natuur, ruimte, nabijheid van steden, de rivieren.

 

Foto's: Hein van Deursen.

 

 

 

Koor Ap/Art bij de Thornsche Molen

 

Op zondag 17 september verzorgde koor Ap/Art uit Millingen aan de Rijn een optreden bij de Thornsche Molen in Persingen. Het publiek kon luisteren, meezingen, dansen en genieten van een hapje en een drankje. Het koor staat onder leiding van dirigent Frans Coerwinkel en begeleiding en heeft een vaste live-band. Ze brachten nummers ten gehore die uiteenliepen van Bohemian Rhapsody tot Angels van Robbie Williams. Maar ook hoorde men bijvoorbeeld het swingende Turn the beat around en een ABBA-medley.

Foto's: Erik Hell.

 

Zalmpodium in Millingen aan de Rijn

 

Binnen het kader van het drie-oever-festival op 15, 16 en 17 september ging het vierde seizoen met het Zalmpodium op zondag 17 september om van start met de groep Gloed. Zij hadden het kerkje uitgekozen voor een try-out van hun vierde CD genaamd Vier. Gloed kiest voor betekenisvolle teksten, met humor, emotionele lading en een kwinkslag. Hun muziek is meeslepend en gevarieerd. Teksten en muziek leveren een balans op tussen ingetogenheid en dynamiek, vreugde en verdriet.

 

Foto's: Hein van Deursen.

 

Late Summer Fair bij Fanfare Ons Genoegen

 

Op zondag 10 september organiseerde Fanfare Ons Genoegen een Late Summer Fair. Er was een braderie met een ruim aanbod

van verscheidende kramen. Het JOOG van Fanfare Ons Genoegen en DES Dwaas uit Leuth zorgden voor de muzikale omlijsting.

De Veldruiters, bielemannen en marjorette van Schutterij OEV gaven een demonstratie. Er was koffie met gebak/wafels en een BBQ

en ook een drankje was beschikbaar. Dit alles vond plaats bij het Ons Genoegen gebouw aan het Ons genoegenpad 4 Millingen aan de Rijn.

 

Foto’s: Hein van Deursen.

Monumentendag bij de Kekerdomse Molen

 

Voor Open Monumentendag 2017 was als thema gekozen:

Boeren, burgers en buitenlui. De nadruk lag hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties.

Het thema verbindt stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan en het verbindt uiteenlopende

historische perioden met het heden. Bij Molen de Duffelt in Kekerdom kon men deze dag ook terecht om deze te bezichtigen en ook

men uitleg krijgen van de molenaars. Ook was er gezorgd voor een hapje en een drankje.

 

Foto's: Emmy Hell.

Sambafestival in Nijmegen

 

In het weekend van 2 en 3 september was het sambafestival in Nijmegen. Zaterdag en zondag waren er op verschillende plekken in het centrum samba bands te zien. Op zondag was er een parade van verschillende bands.

 

Foto's: Corrie Megens

 

 

2017-08-28 Schutterij EMM Kermismaandag met Otto Lagerfett

 

Zowel DJ Robert Pouwels als de schlagerkoning Otto Lagerfett wisten de stemming op de Kekerdomse kermis op topniveau te krijgen. Hij is de broer van Karl Lagerfeld (de bekende Duitse designer) en komt dan ook altijd netjes in pak en zijn zonnebril. Met zijn overbekende Duitse schlagers zoals Griechischer Wein, Ein Festival der Liebe en Fiesta Mexicana ging de zaal compleet uit zijn dak. Na het optreden van Otto kwam er nog een verrassingsbezoek van de St. Johannes Bruderschaft Wyler-Lagewald, waarvan Carl-Heinz ook lid is. Daarna ging het feest verder op de klanken van DJ Robert Pouwels.

 

Foto's: Erik Hell.

2017-08-29 Kekerdomse kermis met BBQ afgesloten

 

Vanwege het 70-jarig bestaan werd dit jaar het kermisweekeinde afgesloten met een barbecue. De BBQ vond plaats in het voorportaal van de grote feesttent in de wei van Jan Sanders. Schutterij EMM kan weer terugkijken op een zeer geslaagd kermisfeest.

 

Foto's: Erik Hell.

 

2017-08-28 Kermismaandag in Kekerdom

 

Maandag 28 augustus werd het nieuwe koningspaar Carl-Heinz en Loreen Haukes en jeugdkonigin Isa Haukes opgehaald bij hun residentie ten huize van de familie Hampsink in Kekerdom. Maar voor het zo ver was, werd er eerst gegeten en gedronken in de prachtig grote tuin. Daar vond ook de vendelhulde plaats en was er een mooie gelegenheid om foto’s te maken van de troon met gevolg, de dames in het lang en het koningspaar met Isa. Aansluitend ging men in stoet door het dorp, op weg naar de feesttent, waar het matinee werd gehouden met muzikale verzorging van de band Sowieso en DJ Robert Pouwels.

 

Foto's: Erik Hell.

2017-08-27 Koningschieten Schutterij EMM in Kekerdom

Op zondag 27 augustus vond het koningschieten plaats bij Schutterij EMM in Kekerdom. Eerst werd het huidige koningspaar Esther Wolvers en Ruud Schaminee thuis opgehaald. Vervolgens ging men in optocht door het dorp richting schietterrein. Daar gaven de bielemannen van BUB een demontratie er werden de jubilarissen gehuldigd. Dat waren: 25 jaar, lid Els Tap, 50 jaar lid, Harrie Loock en Paul Geurts en 60 jaar lid, Jo Sip. Tijdens het koningsschieten in Kekerdom was er aanvankelijk één kandidaat, Carl-Heinz Haukes. Ter elfder ure diende zich echter nog een kandidaat aan, zijn echtgenote Loreen. Samen raakten zij verwikkeld in een langdurige strijd om uiteindelijk de romp van de vogel naar beneden te halen. Daarvoor moest de vogel 2 maal voor preparatie naar beneden worden gehaald. Isa Haukes de jeugdkoningin, jawel, de dochter van het koningspaar. Na afloop was er nog een vendelhulde. Het geheel werd muzikaal opgeluisterd door Fanfare UNA. Foto's: Erik Hell.

2017-08-26 Zaterdagavond Schutterij EMM

 

Zaterdagavond 26 augustus waren er diverse optredens in de feesttent bij Schutterij EMM in Kekerdom. De avond begon met een optreden van de coverband Millstreet. Daarna was het de beurt aan rapper Sjors. De mystery guests was de 3-mans formatie Ancora. Dit is een Nederlandse zanggroep, met name gericht op het leven op zee als zeeman. De groep bestaat uit Harm Wolters, Patrick van Bree en Patrick Jongschaap.

 

Foto's: Erik Hell.

2017-08-26 Keizerschieten Schutterij EMM Kekerdom

 

Ruud Schaminee is zaterdag tijdens het Keizerschieten in Kekerdom voor de tweede keer keizer geworden. Er waren 6 kandidaten voor het Keizersschot. Ruud haalde bij het 94e schot de romp van de vogel naar beneden. Zodoende is hij samen met zijn partner Esther Wolvers als het keizerspaar in totaal 10 jaar “aan de macht”.

 

Foto's: Erik Hell.

2017-08-27 Schuttersmis in Kekerdom en jubilarissen

 

Traditiegetrouw begon de Kekerdomse kermis zaterdagmiddag 26 augustus met een schuttersmis met als celebrant Pastoor Eric Smits. Deze keer vond de mis niet plaats in de kekerdomse kerk, maar in de feesttent die was opgebouwd in het weiland van Jan Sanders. Dit jaar bestaat de schutterij 70 jaar. Aangezien er nog 3 leden van het eerste uur bij waren, werden zij gehuldigd door het bestuur en kregen een beeldje in plaats van de gebruikelijke speld. De jubilarissen waren Thomas Haukes, Theo Janssen en Adriaan van de Laak. Jubilaris Theo Janssen kreeg van Hans Schreven, de voorzitter van de Schutterskring Rijk van Nijmegen-de Betuwe, een gouden penning. Er waren ook nog 2 verrassingen. Aan 2 enthousiaste jeugdleden werd een trommel overhandigd en de schutters mogen voortaan in de stoet meelopen met Nederlandse vlaggen. Tot slot werd nog een bezoek gebracht aan het kerkhof op indicatie van Harrie Loock, samen met enkele leden. Daar bracht men bloemen op het graf van Hein Loock, één van de grondleggers van de Schutterij EMM. Foto’s: Erik Hell.

2017-08-27 Ward van Kekerdom en Theetuin Millingen

 

De natuur bij de Ward van Kekerdom is zeker een fietstocht waard. Daarbij mag natuurlijk ook niet de Theetuin Millingen overgeslagen worden. De natuur is er prachtig en de paarden kwamen zo dichtbij.

 

Foto's: Corrie Megens.

 

 

 

2017-08-21 Op de dijk tussen Lent en Bemmel

 

Deze mooie zonsopkomst was onlangs te zien op de dijk tussen Lent en Bemmel.

 

Foto's: Corrie Megens.

2017-08-21 Uitgraving Kekerdomse Ward

 

De uitgraving bij de Kekerdomse Waard is klaar. Ook is het mogelijk om nu naar de overkant te gaan.

 

Foto's: Corrie Megens.

© Copyright 2017. Alle rechten voorbehouden. BD1 mediabedrijf

CONTACT

0481-432452

06-57986659

Volg ons op:

Abonneer je op onze kabelkrant

PROFIEL

Het mediabedrijf heeft als doel het verzorgen van zowel reportages als informatie voorziening via internet, gericht op de inwoners van de gemeente Berg en Dal.

 

Wij werken intensief samen met het lokale verenigingsleven en de lokale ondernemers.

KvK- en BTW nummer

op te vragen via ons

contactformulier.

 

2017-08-19 Oud Kekerdommers in Viller/Goch (Duitsland)

 

In 2004 vertrokken Frank Fritschy en Dorothee Dahl uit Kekerdom om in Viller te gaan wonen. Dit plaatsje ligt tussen Kleef en Goch. Zij nemen dit jaar deel aan de Kleefse Open Tuinen. Voor info hierover zie www.gaerten-kleverland.de. Van april tot in november is het mogelijk allerlei tuinen in deze regio te bezoeken. Ook de tuin van Dorothee en Frank. BD1 ging eens kijken bij hen. Het gaat goed met ze. Frank is nog steeds operazanger, maar is inmiddels ook tuinarchitect. Dorothee heeft onder andere een boek geschreven over hoe om te gaan met oude honden. Kijkt u mee naar een impressie van hun tuin.

 

Foto's: Arie Storm.