foto's 2018

Nieuwjaarshondenduik in Millingen aan de Rijn

 

Op zaterdag 6 januari werd voor de dertiende achtereenvolgende jaar bij Koffie en Eethuis De Gelderse Poort aan de Rijndijk in Millingen a/d Rijn de traditionele nieuwjaar hondenduik gehouden. Buiten stonden verschillende standjes opgesteld, die alle een bijdrage leverden aan het evenement. Zoals andere jaren was er nu ook weer gratis glühwein en erwtensoep aanwezig. Hiervoor werd een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het goede doel. Alle deelnemende honden kregen een strikje om en natuurlijk een lekkernij. De opbrengst van 555 euro ging dit jaar weer volledig naar de D.A.N. Dieren Ambulance Nijmegen. De D.A.N. was deze keer weer aanwezig zijn om een oogje in het zeil te houden. Foto's: Hein van Deursen.

 

Schutterij OEV1 nieuwjaarsreceptie

 

Op zondag 7 januari werden tijdens de nieuwjaarsreceptie van Schutterij OEV1 in Millingen aan de Rijn 11 jubilarissen gehuldigd. Dat waren: 25 jaar lid: Jessica Brandwijk, Arnold Driessen, Sjaak de Kleijne, Wim van Luyn, Cor Roelofs, Gert de Swart en Jelke Sijtsema, 40 jaar lid: Bert Kusters en Guus de Wijse en 60 jaar lid Theo Arntz en Paul Haukes Sr. Ze werden toegesproken door voorzitter Koen Laurijs en kregen een oorkonde en een bos bloemen. Foto's: Erik Hell.

mediabedrijf

BD1

Snuffelroute Millingen aan de Rijn 2018

 

Op zondag 9 september vond er een nieuw evenement plaats in Millingen aan de Rijn, namelijk een route door het hele dorp, met particuliere Pop-Up stores oftewel een snuffelroute.

Men kon vanaf eigen voortuin, oprit of garage spullen verkopen. Dit alles met een sociale inslag en een gezellige ondergrond. Op deze manier ontstond er een op kaart aangegeven route van deelnemers door het dorp. Foto's: Emmy Hell.

 

Eerste Millingse dorpspicknick

 

Waar men jarenlang boeken kon lenen is nu een kale vlakte. Waardwonen wil daar nu gaan bouwen. De grote vraag is echter: wat moet hier over een paar jaar staan? Het groeiend aantal ouderen is natuurlijk een belangrijke doelgroep. Met het Gasthuis als buren is het denkbaar dat hier vanuit zorg geleverd kan worden. Maar wat wilt u als inwoner, waar heeft de Millingse gemeenschap behoefte aan? De gemeente wilt dit graag van u horen. Niet via een enquête of iets dergelijks, maar via een dorpspicknick op zondag 2 september, zeg maar een bevolkingsonderzoek 2.0. Onder het genot van een hapje en een drankje kon men informatie krijgen over de mogelijkheden via presentaties en interviews. De opening vond plaats in de St. Martinusschool en wel op ludieke wijze door Brenda Nieborg en wethouder Irma van der Scheur. De catering werd verzorgd door Gasthuis St. Jan de Deo. Foto's: Emmy Hell.

 

Snuffelmarkt Fanfare Ons Genoegen in Millingen

 

Op zondag 2 september organiseerde Fanfare Ons Genoegen een snuffelmarkt. Men kon struinen langs de kramen met spulletjes, mooie curiosa, boeken, platen, zolderopruimingen en vele andere verrassende spullen. Dit alles vond plaats op het buitenterrein van Fanfarekorps Ons Genoegen aan het Ons genoegenpad 4 in Millingen aan de Rijn. Na het slenteren langs de vele kramen was het goed toeven op het terras. Voor de kinderen was er een springkasteel. Foto's: Emmy Hell.

 

Koningschieten Schutterij EMM in Kekerdom

 

Op zondag 26 augustus vond het koningschieten plaats bij Schutterij EMM in Kekerdom. Eerst werd het huidige koningspaar Carl-Heinz en Loreen Haukes opgehaald. Vervolgens ging men in optocht door het dorp richting schietterrein. Daar werden ook de jubilarissen gehuldigd. Dat waren: 25 jaar: Stijn Derksen, Maikel Tap, Mario Frieling, Joke van Heumen-Langens, Francis Rutten-Splithof, Ruud Schaminee en Noortje Daals. 40 jaar: Harrie Sanders. 50 jaar: Theo van Haaren (Elst), Jan Klomp, Rien Mulders, Johan Kopp, Gerie Geurts, Arnold van Heumen en Jan Hubbers. Gerie Geurts, Johan Kopp en Theo van Haaren waren niet aanwezig. Het nieuwe koningspaar is Harrie en Maria Loock. 70 Jaar geleden waren zijn ouders dat ook. Jeugdkoningin werd Meyke Blom. Na afloop was er nog een vendelhulde en vond de opening van de kermis plaats in de feesttent. Het geheel werd muzikaal opgeluisterd door Fanfare UNA en de band Sowieso. Foto's: Erik Hell.

 

Kermismaandag bij Schutterij EMM in Kekerdom

 

Maandag 27 augustus werden het nieuwe koningspaar Harrie en Maria Loocken en jeugdkonigin Meyke Blom thuis opgehaald. Daar vond ook een vendelhulde plaats en was er een gezellig samenzijn.

Voorafgaand aan dit alles werd koning Harrie verrast door diverse oud-tamboers bij het Kulturhus in Kekerdom. Aansluitend ging men in stoet door het dorp, op weg naar de feesttent, waar de matinee werd gehouden met de muzikale omlijsting door de band Sowieso en DJ Robert Pouwels. Foto's: Erik Hell.

 

Alpenzusjes bij Schutterij EMM Kekerdom

 

Op kermismaandag bij Schutterij EMM in Kekerdom was er een optreden van de Alpenzusjes. De zaal was stampvol en de stemming zat er goed in. Ook dankzij DJ Robert Pouwels.

Na afloop gingen de Alpenzusjes op de foto met het publiek.

 

Foto's: Erik Hell.

 

Kekerdomse kermis met BBQ afgesloten

 

Het kermisweekeind bij Schutterij EMM in Kekerdom is afgesloten met een barbecue. De BBQ vond plaats in het voorportaal van de grote feesttent in de wei van Jan Sanders. Schutterij EMM kan weer terugkijken op een zeer geslaagd kermisfeest.

 

Foto's: Erik Hell.

 

Zaterdagavond Schutterij EMM met Anderkover

 

Zaterdagavond 25 augustus was er een feestavond in de feesttent bij Schutterij EMM in Kekerdom ter gelegenheid van de kerms en de schuttersfeesten. De muzikale noot werd verzorgd door coverband Anderkover. Foto's: Erik Hell.

 

Schuttersmis in Kekerdom

 

Traditiegetrouw begon de Kekerdomse kermis zaterdagmiddag 25 augustus met een schuttersmis in de St. Laurentiuskerk in Kekerdom. Celebrant was Pastoor Eric Smits. Na de mis werd Rien Mulders gehuldigd in verband met zijn 50-jarig lidmaatschap van Schutterij EMM. Van de Federatie van Gelderse Schuttersgilden en schutterijen kreeg hij een Medaille van Verdienste en bijbehorende oorkonde. Foto's: Erik Hell.

 

Kermismaandag Schutterij OEV in Millingen

Op kermismaandag 23 juli ging de schutterij in optocht door het dorp om het nieuwe koningspaar op te halen. Dat zijn Eric en Gemma ten Westeneind. Ook werd er een bezoek gebracht aan Gasthuis St. Jan de Deo. Deze ochtend gaven ook Fanfarekorps Ons Genoegen en Bicycle team Julian acte de présence. Aansluitend daarop vond de maandagmatinee plaatsmet muziek van de band New Leaf. Ook het nieuwe koningspaar van Schutterij OEV1 Wim en Minie Jansen bracht een bezoek aan het nieuwe koningspaar van Schutterij OEV. Foto's: Hein van Deursen.

 

Kermismaandag Schutterij OEV1 in Millingen

Op kermismaandag 23 juli ging de schutterij in optocht door het dorp om het nieuwe koningspaar op te halen. Dat zijn Wim en Minie Jansen. Ook werd en nog een bezoek gebracht aan Gasthuis St. Jan de Deo. Deze ochtend gaven ook Fanfare St. Cecilia, Juliana Bicycle Team en Ruitervereniging de Veldruiters acte de présence. Aansluitend daarop vond de maandagmatinee plaats. Muzikaal werd deze opgeluisterd door de coverband Anderkovveren DJ, entertainer, partyzanger en Hazes imitator Robert Pouwels.

Foto's: Erik Hell.

 

Koningschieten Schutterij OEV in Millingen

Op zondag 22 juli vond het koningschieten plaats bij Schutterij OEV in Millingen aan de Rijn. De afmars vond plaats met de hele vereniging, fanfarekorps Ons Genoegen en Bicycle team Juliana om het huidige koningspaar Joop Peelen, zijn man René Honing en jeugdkoningin Nicky van der Sterren op te halen. Het koningsschot werd gelost door Eric ten Westeneind. Hij zal samen met zijn vrouw Gemma als koningspaar de Dreuge Schutters aanvoeren in het schuttersseizoen 2018-2019. Jeugdkoningin werd Isa Hubbers. Na de huldiging opende de band Summerland het koningsbal.Zij kregen ook bezoek van Prins Wielie de Fluitende Dolle Draaier met zijn pages Pages Nikki en Sadé en een delegatie Carnavalsvereniging de Deurdouwers. Foto's: Hein van Deursen en Gijs Kroes.

 

 

Koningschieten Schutterij OEV1 in Millingen

Op zondag 22 juli vond het koningschieten plaats bij Schutterij OEV1 in Millingen aan de Rijn. De afmars vond plaats met de hele vereniging, Fanfare St. Cecilia, Juliana Bicycle Team en Ruitervereniging de Veldruiters. Ook werd er afscheid genomen van het oude koningpaar Ard en Marleen van der Hoeven. Het nieuwe koningspaar is Wim en Minie Jansen. Roel Ermers heeft de 1e prijs behaald bij het jeugdschieten.

Foto's: Erik Hell.

 

Afscheid groepen 8 St. Martinusschool Millingen aan de Rijn

 

De leerlingen van groep 8 hebben vrijdag 6 juli afscheid genomen van de St. Martnusschool in Millingen aan de Rijn. Zij deden dit al fietsend onder de slogan "Groep 8 fietst eruit". Zij werden uigezwaaid door de andere leerlingen, leerkrachten en ouders. Daarna namen zij afscheid van elkaar, wat best nog wel emotioneel was voor sommige. Na de zomervakantie gaan zijn naar het voortgezet onderwijs.

 

Foto's: Hein van Deursen.

 

Historisch Vervoer in Millingen aan de Rijn

 

Het oldtimertreffen Historisch Vervoer ging zondag 1 juli van start op een historische locatie namelijk op de de scheepswerf in Millingen aan de Rijn. Generaties Millingenaren zijn grootgebracht met de werf. Het terrein is altijd een belangrijk onderdeel van het dorp geweest. 350 oldtimers verzamelden zich bij de werf, dat nu Shipyard Millingen heet. Daar was ook een optreden van Shantychor Grieth. Daarna reden de oldtimers, op twee, vier, of soms acht wielen, in drie toertochten door de regio. Er was een route voor klassieke motoren en auto's, eentje voor vrachtwagens en een voor tractoren. De stoet keerde rond 12.30 uur terug in het centrum van Millingen waar een groot omlijstend programma is begon. Er was onder andere een stationaire-motorshow, een onderdelenmarkt, een rijdende stoomtrein voor de kinderen, straatartiesten en, traditiegetrouw, mini-exposities en een expositie rond de DAF 600, die 60 jaar bestaat." De Panhard Automobiel Club Nederland ziet Abraham en viert dat met een presentatie van zijn modellen. Ook was er een Meccanotentoonstelling.

 

Foto’s: Tonnie Hol, Gijs Kroes, Hein van Deursen en Erik Hell.

Zomerconcert Fanfare Ons Genoegen in Millingen aan de Rijn

 

Op zaterdag 30 juni organiseerde Fanfare Ons Genoegen een buitenconcert en aansluitend barbecue op het terrein van de vereniging aan het Ons Genoegenpad. Het orkest, de slagwerkgroep en het samengestelde jeugdorkest, bestaande uit jeugdleden van muziekvereniging D.E.S Leuth, muziekvereniging Ooijse Toekomst en fanfarekorps Ons Genoegen zorgden voor de muzikale opluistering.

 

Foto's: Tonnie Hol.

Uitreiking EHBO diploma's St. Martinusschool

 

In februari is de EHBO vereniging op de basisschool St. Martinus in Millingen aan de Rijn met 32 kinderen uit de groepen 7 en 8 begonnen met het schooljeugd EHBO diploma Oranje Kruis. Allerlei facetten zijn aan de orde gekomen tijdens de EHBO-les. Ook werden er op een paar vrije vrijdagmiddagen voor de liefhebbers (14 ) nog wat extra EHBO-lessen gegeven. De lessen werden door EHBO-leden Diny, Martien, Frits, Henk, Carl, Jos en Lex gegeven. Op dinsdag 26 en woensdag 27 juni werden de examens theorie en praktijk afgenomen door EHBO voorzitter en instructeur Alex Janssen. Op vrijdag 29 juni werd en aan 31 kinderen het Jeugd Eerste Hulp Certificaat uitgereikt door het bestuur van de EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn/Kekerdom met aanwezigheid van alle kinderen van groepen 7 en 8 en hun docenten. Ook werd er ook nog per kind een extra verbandpakket uitgereikt als toegift.

 

Foto's: Hein van Deursen.

Eindmusical groep 8b St. Martinusschool Millingen

 

Op donderdag 26 juni was het een bijzondere avond voor de leerlingen van groep 8B van de St. Martinusschool in Millingen aan de Rijn. De eindmusical, waar zij maanden zo hard voor geoefend hadden, zou worden uitgevoerd voor bijna 200 ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s en vrienden. Ze speelden de sterren van de hemel in de musical De snoepfabriek. Het hele land eet de hele dag alleen maar snoep. Maar dan worden Lolly, de directrice van de snoepfabriek en Peer, de groenteman, verliefd.En dat is zeker gelukt. Ze deden het geweldig. En natuurlijk kwam alles goed, dankzij het fantastische acteertalent van de kinderen. De school is supertrots op de kinderen.

 

Foto's: Hein van Deursen.

Eindmusical groep 8a St. Martinusschool Millingen 

 

Op dinsdag 26 juni was het een bijzondere avond voor de leerlingen van groep 8A van de St. Martinusschool in Millingen aan de Rijn. De eindmusical, waar zij maanden zo hard voor geoefend hadden, zou worden uitgevoerd voor bijna 200 ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s en vrienden. Ze speelden de sterren van de hemel in de musical De lachfactor. Er werd een talentenjacht georganiseerd om Lola, de miljonairsdochter, weer aan het lachen te krijgen. En dat is zeker gelukt. Ze deden het geweldig. En natuurlijk kwam alles goed, dankzij het fantastische acteertalent van de kinderen. De school is supertrots op de kinderen.

 

Foto's: Hein van Deursen.

Rommelmarkt SC Millingen en CV De Deurdouwers

 

Voor de 19e keer organiseerden voetbalvereniging SC Millingen en carnavalsvereniging De Deurdouwers gezamenlijk zaterdag 9 juni de jaarlijkse Rommelmarkt. Alweer voor de 3e keer werd de Rommelmarkt opgezet in de Reinhal, het verenigingsgebouw van de Millingse carnavalsvereniging en het buitenterrein ervoor, aan het Ons Genoegenpad in Millingen aan de Rijn. De kramen stonden binnen en buiten. Van 11.00 uur tot 15.00 uur was iedereen van harte welkom. Veel vrijwillige medewerkers van beide verenigingen zijn zaterdag met de Rommelmarkt vele uren achtereen bezig geweest. De opbrengst van deze Rommelmarkt komt ten goede aan de jeugdafdeling van SC Millingen (JAC) en de jeugdafdeling van De Deurdouwers.

 

Foto's: Hein van Deursen.

 

Zalmpodium Millingen Hinterwinkler Saitenmusik

 

Op zondag 3 juni was er een optreden van het Ensemble Hinterwinkler Saitenmusik in het Zalmkerkje aan de Zalmstraat in Millingen aan de Rijn. Zij brachten Volksmuziek uit Bayern en Oostenrijk. Om al een beetje in vakantiesfeer te komen, nam het laatste Zalmpodium van dit seizoen de toehoorders mee op een muzikaal reisje door Bayern en Oostenrijk. Zij hebben hiervoor mensen uitgenodigd die door kennismaking met de cultuur aldaar een grote passie hebben ontwikkeld voor de volksmuziek. Het werd akoestisch gebracht en men mag het niet vergelijken met wat in het algemeen op TV als volksmuziek wordt gebracht. De Hinterwinkler Saitenmusik is een ensemble dat samen de liefde deelt voor deze muziek. Het ensemble bestaat uit Ad Voskamp (concertciter), Trijn Voskamp (Hackbrett) en Jan Coopmans (steirische harmonika). De entree is gratis, maar zoals gewoonlijk heeft aan het eind de zwarte hoge hoed zijn rondje gemaakt.

 

Foto's: Hein van Deursen.

 

Koor Tot Zangs in dubbelconcert

 

Op zondag 27 mei trad koor Tot Zangs uit Millingen aan de Rijn op in een dubbelconcert in de Protestantse Kerk in Bemmel. Samen met het Donatuskoor uit Bemmel werd er een concert gegeven in de historische Protestantse Kerk in Bemmel. Het Donatuskoor trad als eerste op. Zij vertolkte een aantal meerstemmige liederen die liturgisch, klassiek of eigentijds waren. Koor Tot Zangs bracht voornamelijk meerstemmig gezongen Evergreens ten gehore uit de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw. Maar ook een nummer van Bach stond op het menu. Het Donatuskoor en Tot Zangs hebben het concert afgesloten met enkele gezamenlijke nummers. Beide koren staan onder leiding van dirigent Frans Coerwinkel. Hij verzorgde tevens de begeleiding op de piano. Na het concert was er een gezellige afsluiting in het naast de kerk gelegen gebouw Koinonia. Men kon samen met alle koorleden van een hapje en een drankje genieten.

 

Foto's: Erik Hell.

 

Fanfare St. Cecilia James Bond in Concert

 

Wie kent ze niet? De films van James Bond, oftewel: Agent 007. Films met spectaculaire achtervolgingsscenes, mooie vrouwen, allerlei verfijnde snufjes, snelle auto’s en spannende muziek. Met al deze ingrediënten heeft Fanfare St. Cecilia uit Millingen a/d Rijn zaterdagavond 26 mei een themaconcert verzorgd en wel: James Bond in Concert. Natuurlijk stond de muziek uit de films centraal, maar er was veel en veel meer. Zo was Sporthal de Duffelt Millingen a/d Rijn omgetoverd tot een grote filmset waar van alles te zien was. Denk aan verschillende gadgets, maar ook complete scènes worden nagespeeld. Hiervoor hebben mensen van Toneelvereniging Zeg maar Pang hun bijdrage geleverd. Daarnaast hebben 3 zangeressen (Kim Malek, Yvette Basten en Bianca Franken) en een zanger (Lain Barbier) hun medewerking verleend om verschillende titelsongs te komen zingen.

 

Foto's: Gijs Kroes.

 

Bayerischer Frühschoppen bij Schutterij OEV

 

Op Eerste Pinksterdag, zondag 20 mei, was schuttersgebouw OEV in Millingen omgetoverd tot een Beierse feesttent. De dag begon met een optreden van Egerländerkapel De Leemkuulers uit Bemmel en men kon zich te goed doen aan een pul Weizenbier. Ook waren er onder andere tapvaatjes bier verkrijgbaar, zodat men zelf zijn eigen pul kon vullen aan de eigen tafel. Ook was er gezorgd voor een hapje. Uiteraard kon men zijn drankjes ook gewoon aan de bar halen.

 

Foto's: Erik Hell.

 

Schutterij EMM Kekerdom Viertallen- en fladderschieten

 

Op zondag 20 mei, Eerste Pinksterdag, organiseerde Schutterij EMM in Kekerdom haar jaarlijkse viertallen- en fladderschieten op de wei van Jan Sanders in Kekerdom. Bij het viertallenschieten was Henk Kummeling de beste schutter en David Klaasse is Fladderkoning geworden. Na de prijsuitreiking was er nog een barbecue.

 

Foto's: Erik Hell.

 

Vormelingen verrassen Millingse Ziekencomité

 

Goed doen voor een ander. Dat is de strekking van DiaconAction, een jaarlijkse activiteit waarbij jongeren zich gezamenlijk inzetten voor hun omgeving. Pastoor Eric Smits gaf de vormelingen uit Leuth, Kekerdom en Millingen, tijdens de Vormselvoorbereiding de opdracht om samen een actie te bedenken,waarbij je goed doet voor een ander. Met deze opdracht op zak, ontstond het idee een actie te organiseren voor het Ziekencomité in Millingen. Dit wordt gerund door 6 vrijwilligers. Samen bezoeken zij de Nijmeegse ziekenhuizen en verzorgingshuizen waaronder Kalorama en De Veste. Via een bezoek, waarbij ook een bloemetje hoor, willen zij zieke Millingenaren een hart onder de riem steken tijdens hun verblijf in het zieken- of verpleeghuis. De vormelingen wilden graag zelf deze bloemboeketjes maken. Zij deden dit woensdag 16 mei onder leiding bloemiste Monique Arnts van Bloemen uit Millingen tijdens een workshop. Naast 3 vrijwilligers van het Ziekencomité kwam ook pastoor Eric Smits aanschouwen hoe zij dit deden. Na een geslaagde en gezellige middag gingen de vrijwilligers van het Ziekencomité Millingen met de auto op pad om de bloemboeketjes van de vormelingen af te geven aan de zieken en bejaarden. Ook had de vormselgroep bij familie, vrienden en bekenden een bedrag ter hoogte van € 87,50 opgehaald dat zij die middag overhandigden aan de vrijwilligsters van het Ziekencomité.

 

Foto's: Tonnie Hol.

 

Dodenherdenking in Millingen aan de Rijn

 

De traditionele dodenherdenking in Millingen aan de Rijn begon met een bijeenkomst in het kerkgebouw. Om 19.50 uur vertrok er een stille tocht vanaf de kerk naar het herdenkingsmonument bij het Kulturhus aan de Heerbaan. Hier vond om 20.00 uur de herdenkingsceremonie plaats. Er was een toespraak van wethouder Alex ten Westeneind en er werden gedichten voorgedragen. Zangvereniging Vivace en Fanfare St. Cecilia gaven hun muzikale medewerking. Aansluitend was er koffie en thee in het Kulturhus.

 

Foto's: Erik Hell.

 

Koningsnacht bij Schutterij OEV1 in Millingen

 

Ook Koningsnacht werd gevierd in Millingen aan de Rijn en wel in schuttersgebouw OEV1 in Millingen aan de Rijn. Dit alles werd muzikaal opgeluisterd door DJ zanger en entertainer Robert Pouwels.

De organisatie was in handen van Schutterij OEV1 en Carnavalsverenging de Deurdouwers.

 

Foto's: Hein van Deursen.

 

Koninklijke Onderscheiding voor Stef Looman uit Millingen

 

Op donderdag 26 april reikte burgemeester Mark Slinkman acht Koninklijke Onderscheidingen uit. De heer S.J. (Stef) Looman uit Millingen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten bij Carnavalsvereniging de Deurdouwers uit Millingen. Hij is daar o.a. sinds 2000 de "huismeester" van het verenigingsgebouw, hij helpt bij het bouwen van de praalwagens en maakt attributen voor pronkzittingen. Daarnaast is hij vrijwilliger bij de Millingse Zomerspelen. Ook voor de Stichting KROS heeft hij de werkzaamheden verricht. Hij helpt maandelijks bij het repaircafé van de Stichting SWOM en hij is al ruim 10 jaar mantelzorger van zijn overbuurvrouw. De andere gedecoreerden waren: De heer S.W.T. Basten uit Ooij, De heer R. van Ewijk uit Ooij, De heer W.T.S. Huck uit Beek, De heer A.S. van ’t Hullenaar uit Berg en Dal, Mevrouw J.W.T. Roelofs-Lam uit Berg en Dal, Mevrouw H.M.J. Straatman-van Duijnhoven uit Groesbeek en Mevrouw M.J.W. Huinink-Wanders uit Millingen.

 

Foto's: Hein van Deursen.

 

Koningsdag in Millingen aan de Rijn

 

Op vrijdag 27 april organiseerde Carnavalsvereniging de Deurdouwers Het Oranje Festijn in het kader van Koningsdag in Millingen aan de Rijn. De dag begon met een optocht met versierde fietsen door het dorp. Er werd een aubade gebracht op het Kastanjeplein met medewerking van Fanfare Ons Genoegen, Bicqcle Team Juliana, de majorettes van Schutterij OEV en de Rellebellen. Daarbij was ook aanwezig Schutterij OEV. Tevens werden de prijzen uitgereikt voor de mooiste versierde fietsen. Op het oranjeplein was er een braderie, diverse kinderspelen en een vrijmarkt. Er waren muzikale optredens van Fanfare St. Cecilia en Duo Decibel.

 

Foto's: Hein van Deursen.

 

 

Optreden duo Messingh Zalmpodium Millingen

 

Op zondag 15 april was er een optreden van Messingh in het Zalmkerkje aan de Zalmstraat in Millingen aan de Rijn. Het duo Messingh vertolkte vooral veel eigen instrumentale nummers. Daarnaast ook een aantal fraai gearrangeerde covers. Helma Mollenkamp (trekharmonica’s, zang en trom) en Ben Dirks (gitaar, mandola en zang) zetten bij hun luisterconcerten altijd een intieme sfeer neer, waarbij de interactie met het publiek bijzonder is. De sound is tamelijk folky, hoewel veel van de covers uit de pophoek komen. Door de jaren hebben zij een zeer eigen geluid ontwikkeld, waarin met name de combinatie mandola met trekharmonica opvalt. Messingh speelt altijd akoestisch, dicht op het publiek. Na afloop ging de zwarte hoge hoed rond.

 

Foto's: Hein van Deursen.

 

Rondje Millingen 2018

 

Op zondag 8 april vond het Rondje Millingen plaats in Milingen aan de Rijn. Het programma ging van start met de Trail Run. Daarna was er een Warming up met Clown Hansie samen de kinderen die daarna respectievelijk 500 of 1000 meter gingen hardlopen. Vervolgens volgden de prijsuitreiking van deze kinderloopjes. Toen was het de beurt aan de volwassenen voor het lopen van de 5 en 10 km, waarna er ook weer een prijsuitreiking plaatsvond voor deze categorieën.

 

Foto's: Tonnie Hol en Hein van Deursen.

 

Palmpasenviering in Millingen aan de Rijn

 

Op zaterdag 24 maart vond in de St. Antonius van Paduakerk in Millingen aan de Rijn een Palmpasenviering plaats. Celebrant was Pastoor Eric Smits. Het nieuw opgerichte familiekoor onder leiding van dirigente Lianne van der Burgt zorgde voor de muzikale opluistering. De kinderen hadden een Palmpasenstok gemaakt die ze hadden meegenomen naar de kerk. Ook werden er gewijde Palmpasentakjes uitgedeeld. Tevens stelden de Eerste communicanten zich voor als voorbereiding van dit sacrament. Foto's: BD1.

 

Ploegdag Tractorengezelschap Millingen aan de Rijn

 

Op zaterdag 24 maart organiseerde Traktoren Gezelschap Millingen aan de Rijn de 4e TGM ploegdag. Plaats van handeling was aan de Koningdaalseweg in Millingen aan de Rijn. De koffie en de bakplaat stonden klaar.

 

Foto's: Gijs Kroes.

 

 

Voorjaars Speelgoed- en Kinderkledingbeurs

 

Op zaterdag 24 maart vond de voorjaars speelgoed- en kinderkledingbeurs van Stichting Beurs voor een Kind plaats in Sporthal de Duffelt in Millingen aan de Rijn. Het publiek was weer in grote getale aanwezig om de aanwezige koopwaar te bekijken en te kopen. Dankzij de organisatie en de vrijwilligers was de beurs ook dit keer weer een succes.

 

Foto's: Gijs Kroes en Hein van Deursen.

 

 

Officiële opening Hebbes in Millingen aan de Rijn

 

In het pand waar ooit opa en oma een kruidenierswinkel hadden en de ouders een tankstation uitbaatten opent de derde generatie van de familie Hoogenkamp een Huis & Kado winkel onder de naam Hebbes, gevestigd in de Burg. Eijckelhofstraat 4. Bij binnenkomst valt de ruime en lichte entree op. Een modern en sfeervol interieur, een duidelijk visitekaartje van Hubbers Interieurmakers. In het oog springt de wand met tapas en noten van lokale leverancier Oliva onder de naam Taste it. De hele winkel heeft ruime paden, zodat deze voor iedereen goed toegankelijk is. U kunt bij hun terecht voor diverse cadeautjes, voor elk budget en de Hebbes-kadobon voor jong en oud. Ook erg handig is de keuze in schrijfwaren en schoolartikelen. Achter in de winkel is een ruim aanbod aan huishoudelijke artikelen. Ook is daar het speelgoed te vinden. De feestelijke opening was op woensdag 14 maart en werd verricht door Wim en Diny Hoogenkamp. Ook aanwezig waren de wethouders Sylvia Fleuren en Alex ten Westeneind van de gemeente Berg en Dal.

 

Foto's: Emmy Hell.

 

Lichtoptocht in Millingen aan de Rijn

 

Op vrijdag 9 maart vond de Lichtoptocht plaats in Millingen aan de Rijn. Er waren vele verlichte praalwagens en loopgroepen. Het publiek langs de kant genoot met volle teugen van dit evenement.

De uitslag is als volgt. Praalwagens: 1e prijs: CV Net Uitgebloazen, 2e prijs: CV Binnendur en 3e prijs: CV De Niksnutters en CV Kiek ma dan kun je dat altijd nog zien. Loopgroepen en enkelingen: 1e prijs: Jut & Jul, 2e prijs: CV Van Alles Wat en3e prijs: Kaat, Taat en Naad. De jury bestaat elk jaar uit wisselende onafhankelijke juryleden uit de Millingse samenleving en het verenigingsleven. Er is gejureerd op idee, ontwerp, uitvoering en natuurlijk vooral de verlichting. Daarnaast is de uitstraling van de deelnemers een belangrijk punt.

 

Foto's: Gijs Kroes.

 

Jaarvergadering en huldigingen bij Schutterij EMM Kekerdom

 

Op vrijdag 2 maart vond de jaarvergadering plaats van Schutterij EMM in het Kulturhus in Kekerdom. Tijdens deze vergadering werd Theo van Haaren gehuldigd ter gelegenheid van zijn 50-jarig lidmaatschap. Ook werd er afscheid genomen van Rien Mulders als bestuurslid. Ruud Schaminee is al eerder gehuldigd, maar heeft ook afscheid genomen van de schietscommissie. Hij ontving hiervoor een bloemetje. Rien Mulders en Ruud Schaminee kregen samen met hun partners een ontbijt aangeboden bij de Koffie- en Eethuis De Gelderse Poort in Millingen aan de Rijn. Erik Hell kreeg een medaille en een bos bloemen, omdat hij al jaren hoffotograaf is bij Schutterij EMM in Kekerdom.

 

Foto's: Erik Hell.

 

Optreden Gulden Euro Trio Zalmpodium Millingen

 

Op zondag 25 februari trad het Gulden Euro Trio op in het Zalmkerkje aan de Zalmstraat in Millingen aan de Rijn. Deze musici, met conservatoriumachtergrond, vormen samen het Gulden Euro Trio: Pip van Steen (fluit), Andrea Pieper (viool+contrabas) en Marcel Siebers (piano). Deze middag kwamen zij onder andere met Focus op klassiek. De grootste hits van deze rockformatie werden nu gespeeld

in een klassiek jasje. Daarnaast speelden zij ook enkele werken van J.S. Bach en de Meditation de Thaϊs van Jules Massenet. Speciaal voor deze middag kreeg het publiek de premiére te horen van de nieuwste compositie van Pip van Steen getiteldRené le Renard met oriëntaalse sferen en maatwisselingen om tureluurs van te worden. Foto's: Hein van Deursen.

 

Hentje Menting uit Milingen aan de Rijn 80 jaar

 

Op maandag 19 februari werd Hentje Menting uit Millingen aan de Rijn 80 jaar. Ter gelegenheid hiervan werd hij opgehaald met de duofiets van Stichting Fietsmaatjes om een rondje te gaan fietsen met René Blom. In Kulturhus Den Ienloop werd hij verwelkomd met een Lang Zal Hij Leven. Daar komt hij iedere dag om 10.00 uur koffie drinken. Daarna was er koffie en gebak en werd Hentje verrast met felicitaties en cadeaus. Dit alles was een verrassing voor hem, georganiseerd door mensen uit Millingen die vonden hij dit terecht verdiende, om eens op deze manier in het zonnetje gezet te worden.

 

Foto's: Hein van Deursen.

 

Rosenmontag bij Schutterij OEV in Millingen

 

Maandag 12 februari werd er volop Rosenmontag gevierd in Schuttersgebouw OEV in Millingen aan de Rijn, oftewel Boemelgat. Ook Prins Wielie de Fluitende Dolle Draaier met pages Nikki en Sadé en Jeugdprinses Kiki de Dansende met pages Anouk en Dion waren daarbij aanwezig met hun gevolg. De muzikale omlijsting werd verzorgd door DJ Coco.

 

Foto's: Gijs Kroes en Hein van Deursen.

 

Rosenmontag bij Hotel Millings Centrum

 

Maandag 12 februari werd er volop Rosenmontag gevierd in Hotel Millings Centrum en Schuttersgebouw OEV in Millingen aan de Rijn, oftewel Boemelgat. Ook Prins Wielie de Fluitende Dolle Draaier met pages Nikki en Sadé en Jeugdprinses Kiki de Dansende met pagesAnouk en Dion waren daarbij aanwezig met hun gevolg. Ook was er een optreden van de zanger Alex.

 

Foto's: Gijs Kroes en Hein van Deursen.

 

Na de optocht in Millingen aan de Rijn

 

Na de optocht in Millingen aan de Rijn ging het carnavalsfeest gewoon door in het dorp. Dat gebeurde in Hotel Millings Centrum. Ook was er gezorgd voor een muzikaal optreden van de zanger John de Bever.

 

Foto's: Gijs Kroes.

 

Jongstgeborene in Millingen aan de Rijn

 

Op dinsdag 13 februari bezocht Prins Wielie de Fluitende Dolle Draaier met pages Nikki en Sadé en Jeugdprinses Kiki de Dansende met pages Anouk en Dion met hun gevolg de jonggeborene van Millingen aan de Rijn. Dat was Zoë. Haar ouders zijn Maurice Strijbos en Kelly Strijbos-Jacobs. Daarna ging het gezelschap naar Gasthuis St. Jan de Deo om haar in te schrijven in het geboorteregister.

 

Foto's: Gijs Kroes.

 

 

Laatste avond en Bacchus verbranden Boemelgat

 

Dinsdagavond 13 februari was alweer de laatste carnavalsavond, zo ook in Millingen aan de Rijn, oftewel Boemelgat. Na een gezellige avond in Hotel Millings Centrum ging het gezelschap van Carnavalsvereniging de Deurdouwers verbranden.

 

Foto's: Gijs Kroes.

 

Publiek en loopgroepen Carnavalsoptocht Millingen

 

Ter gelegenheid van de carnavalsoptocht in Millingen aan de Rijn was ook het publiek carnavalesk gekleed. Ook de diverse loopgroepen hadden er weer veel werk van gemaakt om zich zo origineel mogelijk uit te dossen.

 

Foto's: Naomi Wieland en Demi Makaay.