foto's 2019

mediabedrijf


BD1


Optreden Skoeks in het Zalmkerkje in Millingen

 

Op zondag 20 januari was er een optreden van de Westervoortse band Skoeks in het Zalmkerkje in Millingen aan de Rijn. Zij maken gezellige muziek, die een beetje een mix is van Rowwen Heze, Gerard van Maasakkers, Daniel Lohues en Lieven Tavernier. De liedjes gaan over allerlei onderwerpen uit het dagelijkse leven zoals trouw, vriendschap, liefde en verlangen. Dit alles soms in een eigen bewerking, soms als cover en eerbetoon aan het Nederlandstalige- of streektaallied. De band bestaat uit: Dennis de Rooij (drums, accordeon), Willem Jan Schuurman (basgitaar, accordeon), Gerry van der Sterren (gitaar, basgitaar) en Bert Stienissen (gitaar). De entree was gratis, maar de hoge hoed is na afloop

voor een vrijwillige bijdrage rondgegaan.

 

Foto's: Erik Hell.

Schlagerfestival in Millingen aan de Rijn


Op vrijdag 11 januari organiseerde Carnavalsvereniging de Deurdouwers voor de 29e maal het regionale schlagerfestival in de zaal van Hotel Millings Centrum. Dit jaar waren er 11 deelnemende liedjes te  horen, waaronder drie nieuwe groepen en 1 groep die in het verleden driemaal achter elkaar met de eer  ging strijken. Om het een en ander zo sportief en deskundig mogelijk te laten verlopen, hebben waren  de Prinsen uit het hoog en laag alsmede de koningen van beide schutterijen uitgenodigd om in de jury plaats te nemen. De presentatie was in handen van Barry van Heumen.

De uitslag is al volgt:

Bestaande melodie:

De Dolle Mukken - Dolle Dagen.

Alt van Huus - Ben trots om unne Gruusbeke.

Fred Teunissen - Met jou zo in m'n armen.

Eigen melodie:

Apart Stelleke - Hou je buffie effe vast.

Verrapzakte Boys - Vadertje Tijd.

Daldee - Hoe meer ziele, hoe meer vreugd.

Publieksprijs:

De Dolle Mukken - Dolle Dagen.

Wisselbeker:

De Dolle Mukken - Dolle Dagen.


Foto's: Gijs Kroes.

Nieuwjaarsconcert Fanfare St. Cecilia en Zangvereniging Vivace

 

Zaterdagavond 12 januari voerde Fanfare St. Cecilia onder leiding

van dirigent Dick Bolt en Zangvereniging Vivace onder leiding van dirigent Frans Coerwinkel gezamenlijk een nieuwjaarsconcert uit in sporthal De Duffelt in Millingen aan de Rijn. Dit ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van St. Cecilia en het 50-jarig jubileum van Vivace. Het welkomswoord  werd gedaan door beide voorzitters Laurens Klomberg en Cor Joosten. Bezoekers konden genieten van een uitvoering in Weense sferen, waarbij de hofdansgroep Lés Précieuces Ridicules uit Nijmegen een  bijdrage leverde. De pianobegeleiding werd verzorgd door Wouter Broens en de presentatie was in  handen van Isidoor Willems. Het programma was gevarieerd, van polka’s en marsmuziek tot liederen van Mozart en van walsen van Strauss tot musicalliedjes. Ook de vrolijke kant van Schubert werd  vertolkt.

 

Foto's: Hein van Deursen.

Nieuwjaarsreceptie Millingse Ondernemers Vereniging

 

Donderdag 3 januari organiseerde de Millingse Ondernemers Vereniging (MOV) de nieuwjaarsreceptie voor haar leden in Café De Kastanje in Millingen. Voorzitter Albert Egberts sprak de ondernemers toe. Aangezien de gemeente Berg en Dal diezelfde avond haar nieuwjaarsreceptie hield in Groesbeek, kon er geen vertegenwoordiger van de gemeente aanwezig zijn in Millingen. Echter via een live TV-uitzending van Omroep Berg en Dal richtte burgemeester Mark Slinkman zich in zijn toespraak ook tot de Millingse ondernemers. Aansluitend werd het glas geheven en volgde een koud en warm buffet.

 

Foto's: Erik Hell.

Nieuwjaarshondenduik in Millingen aan de Rijn

 

Op zaterdag 5 januari werd voor het veertiende achtereenvolgende jaar bij Koffie en Eethuis De Gelderse Poort aan de Rijndijk in Millingen aan de Rijn de traditionele nieuwjaarshondenduik  gehouden. Er waren in totaal 27 honden en baasjes naar dit evenement gekomen. Het goede doel is al jaren de Dierenambulance Nijmegen en omgeving. Na afloop was er voor elke hond een medaille en voor de aanwezigen was er soep en brood met worst. De opbrengst was 412 euro.

 

Foto's: Hein en Demi van Deursen.

© Copyright 2016-2019. Alle rechten voorbehouden. BD1 mediabedrijf

Volg ons op


CONTACT


Millingen aan de Rijn

+ 31-481-432452

+ 31-6-57986659

PROFIEL


Het mediabedrijf heeft als doel het verzorgen van zowel  reportages als informatie voorziening via internet, gericht op de inwoners van de gemeente Berg en Dal.


Wij werken intensief samen met het lokale verenigingsleven en de lokale ondernemers.

KvK- en BTW nummer op te vragen via ons contactformulier.